Jak ovládnout své peníze aneb Finanční plánování pro každého

pondělí 2. prosince 2013 ·

Sedli byste za volant bez řidičského průkazu? Asi ne. A nejenom kvůli možnému konfliktu s policií. Řídit auto se musí umět. Jinak je to nebezpečné.

Pustili byste se do projektování domu, aniž byste měli náležitou kvalifikaci? Stěží. Nejenže by takový dům neprošel kolaudací, ale pravděpodobně byste se báli, že vám jednou spadne na hlavu. Nikdo nechce riskovat něco takového.

Tak bychom mohli pokračovat dále. Vstoupili byste do manželství, aniž byste věděli, že s čápem, který údajně nosí děti, je to ve skutečnosti úplně jinak? Těžko se dnes najde někdo podobně neinformovaný. Představa, že dnes někdo nezná základní biologická fakta, je úplně absurdní.


Přesto se dnes najdou lidé – nikoli jedinci, ale celé široké vrstvy lidí –, kterým chybí základní orientace v oblasti fi nancí. Základní termíny a vztahy, které se týkají domácích fi nancí, zůstávají pro statisíce, ne-li miliony lidí utajené nebo aspoň nejasné. Důsledek? Lidé přicházejí o peníze. Špatně se pojišťují, berou si zbytečně drahé úvěry, chybně investují, nalétávají finančním podvodníkům. Sborník, jehož autory je tým osmi zkušených poradců ze společnosti Partners Financial Services, může ušetřit čtenářům velké množství peněz. V deseti stručných a jasných kapitolách se čtenář dozví podstatné základy finančního řemesla. Žádná složitá věda, žádné mlžení: přímo a bez vytáček se čtenář dozví vše podstatné. Sborník obsahuje přehledný slovníček základních termínů. Není jich zbytečně mnoho, takže čtenář nebude přetěžován zbytečnostmi.

Kniha samozřejmě nenahrazuje práci finančního poradce. Po jejím přečtení se nikdo nestane instantním odborníkem na všechny záludnosti oboru, ale bude alespoň informován o základech, možnostech a hlavních rizicích různých variant.

Jde o užitečné dílo, které by mělo být nepostradatelnou součástí rodinné knihovny, podobně jako kuchařka, Domácí lékař nebo Kámasútra. Případně telefonní seznam před érou internetu, chcete-li.

Ukázky stran:








Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu knihy.cpress.cz.


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.