ČŠI: Informace o Mezinárodní konferenci k vývoji situace a k doporučením spravedlivého přístupu ke vzdělávání

úterý 17. prosince 2013 ·

Česká školní inspekce zveřejňuje tiskovou zprávu a prezentace informující o mezinárodní konferenci k vývoji situace a k doporučením spravedlivého přístupu ke vzdělávání, která se uskutečnila dne 6. prosince 2013.


Aktivitou Překonávání školního neúspěchu v ČR projektu Kompetence III se Česká republika zapojila do projektu OECD Overcoming school failures: Policies that work. V rámci této aktivity byl dopracován popis českého vzdělávacího systému z hlediska spravedlnosti a jejího vývoje a byly identifikovány nejzávažnější problémy. O doporučeních OECD a řešeních hlavních problémů z hlediska překonávání školního neúspěchu proběhla následně veřejná diskuse v regionech České republiky.

Projekt Kompetence III, v jehož rámci se konference uskutečnila, realizuje Česká školní inspekce z pozice partnera Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, jež je příjemcem dotace z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.



1 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
18. prosince 2013 v 7:19  

Bravo! Pojmenování prezentací jmény přednášejících je osvěžující a intuitivně to vede zájemce k jejich shlédnutí. Tedy - pokud se prezentující jmenují Einstein, Stalin, Fleming. Každý hned ví, o čem to bude a ví jestli to má otevřít nebo ne. U těch, kteří se - jako třeba Šojdrová - zatím nijak nevyznamenali, abychom si vytvořili synaptické spojení, které nás navede k problematice přesnídávek v mateřských školách v Benešově, tedy u těch by stálo zato, aby své zásadní příspěvky pojmenovali třeba podle těžiště obsahu. Pak by zviditelňování ČŠI bylo o fous lepší než mizerné...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.