Přečtěte si: Plýtvání, rejdy členů ODS a šikana. Vyhozená ředitelka mluví o stavu ústavů pro děti

středa 13. listopadu 2013 ·

Plýtvání penězi, nepřehledné účetnictví a další potíže. Takový neutěšený stav je v největší příspěvkové organizaci Ministerstva školství, v Diagnostickém ústavu Dobřichovice. ParlamentníListy.cz o tom napsaly celou reportáž. Ředitelka Blanka Hrudková, která na vše poukazovala, byla nyní odvolána a hovoří o spolčení vlivných lidí z ODS.


Z rozhovoru Jana Rychetského s Blankou Hrbkovou v ParlamentníListy.cz vybíráme:

Naznačovala jste, že může jít i o politický komplot členů ODS. Mohla byste to upřesnit?

Říkám si sama, proč tolik peněz z MŠMT, jak jsem zmínila již výše, proudilo do organizace, kde je bývalý ředitel člen ODS, kde pracuje jako supervizor Cesty Řevnice Pavel Bém z ODS, kde se má stavět betonová zeď na základě posledního vyjádření ředitele odboru MŠMT Jakuba Stárka z ODS, tuším z Prahy 6. Ten plot má být vysoký asi 4 metry, se šířkou 80 centimetrů, v celkové délce 130 metrů za 3 miliony korun. Nicméně takovou stavbu nikdo nepotřebuje. Argument, že plot stavíme proto, že děti v areálu ohrožují divočáci, mi přijde komický. Zeď se má navíc nacházet v úvozu, 200 metrů za hlavní budovou pod příkrým kopcem, který je hustě prorostlý stromy a křovím. Mimo funkce rozčilování sousedů nad zkaženým výhledem a znetvoření přirozené části krajiny v této stavbě žádný jiný účel nevidím, ledaže by byl v postavení tohoto hybridu vyšší zájem.

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
13. listopadu 2013 v 13:08  

Školní inspekce, omudsman a školské odbory v koperaci s rejdícimi ministerskými kmotry z propadliště zdejších politických dějin? Uff.
Škoda jen, že se nikdy nedozvíme, jestli v demisi odvolaná paní ředitelka rok a čtvrt napravovala nebo rubala.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.