Přečtěte si: Základní školy v Opavě jsou pod dohledem psychologů

pondělí 7. října 2013 ·

Stále více ředitelů základních škol tvrdí, že potřebují pomoc psychologů přímo ve škole. Čekací doby v ambulancích jsou totiž i několik měsíců. Pomoc odborníků je však závislá pouze na tom, zda je zaplatí zřizovatel. V Opavě se podařilo díky speciálnímu projektu zajistit psychologa do každé devítiletky.


Z článku joj v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Do opavských škol chodí odborníci z občanského sdružení Preeduk v průměru jednou za týden. Od magistrátu dostali letos na okamžitou psychologickou pomoc 100 tisíc korun. "Opava je výjimečná v tom, že tyto služby zajišťuje pro všech 10 úplných opavských základních škol," vysvětlila mluvčí Magistrátu města Opavy Dagmar Polášková a ředitel ZŠ Vrchní 19, Opava Roman Podzemný dodal: "Psycholožka nás upozorní, že tady v té třídě bychom mohli mít problém a my s tím pak můžeme pracovat dál." Škola má více než čtyři stovky žáků. Pravidelnou pomoc psychologa tady za uplynulý školní rok potřebovalo 25 dětí. Peníze na psychology mají opavské základky jisté jen do konce roku 2013. A jestli bude projekt pokračovat i v příští rok, rozhodnou opavští zastupitelé na svém prosincovém zasedání.

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
7. října 2013 v 22:10  

Hele, zapomeňte, prosím, na chvíli na moji dlouholetou prezentaci ve veřejném prostoru. Zeptám se teď ale naprosto vážně. Není tady něco špatně? Nenastal už čas se tím začít zabývat?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.