Představení knihy Učitelé na vlnách transformace už ve čtvrtek 26. září

středa 25. září 2013 ·

Přijďte tento čtvrtek v 15.00 do Bio-zahrady v Belgické 33 na setkání s autorkou knihy, která zásadním způsobem vypovídá o postojích českých učitelů.


Kniha Dany Moree Učitelé na vlnách transformace vznikla na základě rozhovorů s učiteli ze dvou anonymních škol (autorka je nazývá Kaštan a Lípa) v jednom anonymním středočeském městě. Autorka se soustředí jak na proměny společenského klimatu i vzdělávání v porevolučním období a jejich reflexi učiteli, tak na aktuální stav českého školství a probíhající reformu. Kniha je výjimečná tím, s jakou otevřeností líčí pocity a postoje, s nimiž se učitelé v rozhovorech svěřují, a ukazuje provázanost společenského kontextu s tím, jak vnímají svou práci.

Představení knihy a diskuse s autorkou se konají ve čtvrtek 26. září od 15.00 v kavárně Bio-zahrada v Belgické 33, Praha 2. Pozvánku najdete ZDE. K dispozici budou recenzní výtisky i knihy za sníženou cenu. Moderuje Tomáš Feřtek.

Obsáhlé ukázky z knihy najdete zde.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.