Nový trend ve školství: školy poptávají webové stránky na míru

středa 18. září 2013 ·

Rozvíjející se oblast informačních technologií silnou měrou ovlivňuje, mimo jiné i to, jak se školy prezentují na internetu. Zdá se, že v posledních letech si školy začaly uvědomovat potřebu kvalitní webové prezentace, která jim usnadní spoustu věcí.


Po navštívení několika školních webů, jsme zjistili, že školy nevyužívají prezentaci pouze pro poskytnutí základních informací, jak již tomu bylo dříve. Dnes si školy nechávají dělat stránky od společností, které se specializují tvorbou školních webových stránek. Kvalitní školní webové stránky sjednocují celý ekosystém školy. Mezi moduly, které školy využívají, patří především školní jídelna, studijní materiály, rozvrh hodin, nástěnky tříd a jiné. Stránky také umožňují propojení s elektronickým školním systémem Etřídnicí, který je v současné době čím dál více ve školách nasazován.

Co školám přináší kvalitní školní web?

Je to otázka především usnadnění práce a poskytnutí veškerých potřebných informací, které chce škola sdělit rodičům, školským pracovníkům, žákům a široké veřejnosti. Pro školu je samozřejmě také velmi důležitá obousměrná komunikace s veřejností. Dalším důležitým pozitivem stránek, vytvářených přímo školám na míru, je podpora studentů ve studiu. Stránky totiž obsahují přístup pro studenty. Zde si mohou studenti stahovat studijní materiály, psát domácí úkoly, dokonce i vypracovávat test, který jim učitel připravil. Školy za takovéto webové stránky logicky zaplatí o něco více, než u běžných webových stránek, které nabízí nepřeberné množství firem, živnostníků či dokonce studentů. Ve finále se ovšem moderní webové stránky stávají tzv. lákadlem studentů, za které dostanou školy své investované peníze zpět. Pro školy, které mají omezený rozpočet na webové stránky, přinášejí na webu wwwproskoly.cz užitečné tipy jak financovat školní web.

1 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
18. září 2013 v 1:13  

Kvalitní školní webové stránky sjednocují celý ekosystém školy.

"Český zákon o životním prostředí ekosystém definuje jako 'funkční soustavu živých a neživých složek životního prostředí, jež jsou navzájem spojeny výměnou látek, tokem energie a předáváním informací a které se vzájemně ovlivňují a vyvíjejí v určitém prostoru a čase.'
Někteří vědci (např. Martin Konvička) se domnívají, že pojem ekosystém je příliš zastaralý a v současné ekologii už nemá místo. Faktem je, že původně byl ekosystém vnímán spíše jako uzavřený celek, který nekomunikuje s okolím (Eugene Odum)."
Tolik Wikipedie. A jaké zde má místo eekoučitel se sběrem elektroodpadu?
P.S.
"Roodpad" si hodlám registrovat jako obchodní značku pro ale důpraudy hodně velkoplošný tablet.
P.P.S
"Doop rowdy" viz výtržník http://bit.ly/19bOe6Y

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.