Zpráva o průběhu veřejné diskuse k doporučením OECD v oblasti monitoringu a evaluace

pondělí 26. srpna 2013 ·

Česká školní inspekce vydává plánovaný výstup aktivity zabývající se posouzením systému evaluace a monitoringu v České republice - Zprávu o průběhu veřejné diskuse k doporučením OECD v oblasti monitoringu a evaluace. Zpráva byla zpracována v rámci IPn projektu Kompetence III, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky a obsahuje souhrnnou informaci o průběhu a výsledcích veřejné diskuse, jež se uskutečnila v období března 2012 až března 2013.

Veřejnou diskusi oficiálně zahájila konference, která se konala 15. března 2012 v Praze a na níž byla představena Zpráva OECD o hodnocení vzdělávání v České republice. Poté následovalo celkem 12 regionálních seminářů po celé České republice a 2 setkání, která byla specificky zaměřena na zřizovatele a fakulty připravující učitele. Celkem se veřejné diskuze zúčastnilo 610 účastníků, kterými byli především učitelé, ředitelé škol všech stupňů a jejich zástupci, zástupci zřizovatelů, vysokých škol, výzkumných ústavů a odborných asociací, členové Parlamentu ČR a v neposlední řadě i pracovníci ČŠI a MŠMT.

Veřejná diskuse přinesla řadu podnětů, které budou využity při přípravě doporučení k opatřením v oblasti evaluace a monitoringu v České republice.

ZPRAVA-z-diskuse (1,6MB PDF)
Priloha-c-1 (325kB PDF)
Priloha-c-2 (228kB PDF)
Priloha-c-3 (463kB PDF)
Priloha-c-4 (783kB PDF)
Priloha-c-5 (462kB PDF)
Priloha-c-6 (573kB PDF)
Priloha-c-7 (172kB PDF)
Priloha-c-8 (185kB PDF)
Priloha-c-9 (287kB PDF)
Priloha-c-10 (147kB PDF)
Priloha-c-11 (340kB PDF)

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
26. srpna 2013 v 18:35  

Připomíná mi to autosugesci právě vynalezeným voltmetrem či biografem. Jakmile lze něco měřit nebo sledovat, tak z to uděláme panoptikum, ze kterého se udělá politika. Proč se examinátoři nedostanou dál, než k hledění na rafičku? Vy si opravdu myslíte, že sledováním explicitních hodnot zlepšíte kvalitu života ve školách a z pajdotropů dobré učitele? Znáte vůbec podstatu slova "vzdělání"?

(obyčejný člověk)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.