Vstupte do nového školního roku moderně!

středa 28. srpna 2013 ·

Usnadněte svým dětem návrat z letních prázdnin ke školním povinnostem.


Nový školní rok již klepe na dveře. Patříte mezi rodiče, kteří již pomalu chystají své děti do školních lavic? Pokud ano, usnadněte jim co nejvíce návrat z letních prázdnin zpět k jejich školním povinnostem. Jděte s dobou a s trendy výuky 21. století, při nichž se stále více uplatňují moderní informační technologie. Kde a jak ale začít?

Tablet nebo notebook?

Prvním a mimořádně důležitým krokem je výběr správného zařízení. Vaše dítě bude nejspíše chtít tablet, na němž se výjimečně dobře konzumuje obsah od prohlížení internetu až po hraní her. Zábava je však pouze jeden aspekt, podle něhož by se zařízení na celý školní rok mělo vybírat. Místo jednoúčelového tabletu je tedy vhodné vybrat spíše notebook nebo ještě lépe, takzvané hybridní zařízení s Windows, které kombinuje oba světy - zábavu i studium. Mezi tato zařízení, která se dají označit za tablet a notebook v jednom, patří například Lenovo Yoga 11S, Lenovo Yoga 13, Acer Iconia Tab W510, Asus Vivo Tab ME400, HP Envy x2 nebo třeba Dell Latitude 10. Další zajímavá zařízení nejen pro studenty najdete na www.atraktivnipocitace.cz.



Ulehčete dětem studijní život!

Když budete mít vybráno vhodné zařízení, můžete plně využít možností, které nové technologie žákům i studentům nabízejí. Za zmínku stojí kupříkladu šablona pro aplikaci OneNote, jež je nazvána „Vzorový zápisník žáka“. Ta vznikla ve spolupráci s vydavatelstvím Fraus a provází školáka po celou dobu jeho školní docházky. Kombinuje v sobě například informace o rozvrhu hodin, domácích úkolech, zkoušení, prospěchu a třeba i třídních schůzkách nebo prázdninách a mnoho dalšího. Samozřejmostí je i možnost zapisovat poznámky přímo v hodinách a všechny tyto informace pak sdílet s kamarády nebo - z kontrolních důvodů - i s rodiči přes cloudové úložiště SkyDrive.



Je libo Word, Excel či PowerPoint?

Pro studenty všestranně užitečný OneNote je vlastně jen jednou z mnoha součástí služby Office 365 pro domácnosti, díky které si můžete programy jako Word, Excel, OneNote, PowerPoint nebo Outlook nainstalovat až na pět zařízení v domácnosti. Nově je možné Office 365 používat i na chytrých telefonech. Další výhodou je větší prostor (25 GB prostoru) na úložišti SkyDrive pro sdílení nejen studijních aktivit školou povinných ratolestí, nebo třeba hodina měsíčně volání zdarma prostřednictvím komunikátoru Skype. Tuto výhodu při častém volání s kamarády ocení především odrostlejší studenti, ale například i rodiče, jejichž děti studují v zahraničí. Další informace, včetně zmíněných šablon a spousty dalších tipů, jsou k dispozici na www.officedomu.cz.

Studujte a bavte se!

Kromě zmíněné aplikace OneNote k efektivnímu psaní poznámek, která je taktéž dostupná i samostatně, je pochopitelně k dispozici i celá řada dalších aplikací pro Windows 8, kterých je ve Windows Store dnes již přes 100 tisíc. Příkladem mohou být různé slovníky, například aplikace Euvit Angličtina Premium, s pomocí níž se cizí jazyk učí o poznání lépe, nebo třeba aplikace Wikipedia, která zprostředkovává více než 20 milionů článků ve více než 280 jazycích ze známé internetové encyklopedie.

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
28. srpna 2013 v 16:29  

Usnadněte dětem vstup do nového školního roku!!! Nechte je na pokoji, nic po nich nechtějte, hlavně je nevyrušujte z jejich snění!!! Ať si hrají hry a komunikují na facebooku.

Anonymní řekl(a)...
28. srpna 2013 v 17:19  

Moderně? Znáte výzkumy - co je moderní?

Se švihadlem. S mičudou!

Zen řekl(a)...
29. srpna 2013 v 0:13  

Moderne? S Windows? :-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.