Přečtěte si: Ministerstvo chtělo sportovce registrovat. Asi jako psy

pondělí 12. srpna 2013 ·

Skrze zákon o sportu chtěli Českou televizi zavázat k povinnosti provozovat sportovní kanál. Ministerstvo školství zase do chystané normy prosazovalo paragraf o spuštění registru českých sportovců.


Z článku Luďka Mádla v Aktuálně.cz vybíráme:

A.cz: V původní verzi zákona se objevil i pozoruhodný paragraf o Rejstříku sportu ČR, o jakémsi registru sportovců, který by zřizovalo ministerstvo školství. To byla také vaše idea?

Ne, tenhle nápad přišel z ministerstva školství. Byla to reakce na známý bonmot pana Kalouska, který si spočítal, že podle dosud vykazovaných členských základen je v téhle desetimilionové zemi celkem 11 milionů sportovců… Tahle skutečnost samozřejmě diskvalifikovala věrohodnost sportovního prostředí… Už se v té věci dělají kroky, na podzim bude mít MŠMT naprosto přesný seznam asi půldruhého milionu členů sportovních organizací. Původně se myslelo, že by to byl informační systém propojený na registraci obyvatel. Ale já si myslím, že to propojení není tak důležitá věc.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2013 v 12:23  

Chápu, že věnuje-li někdo většinu svého času tak "bohulibým" činnostem jako pan Kalousek, nedokáže si ani představit, že je někdo členem dvou, ba i tří sportovních oddílů, potažmo organizací, z nichž každá ho zcela po právu vykazuje.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.