Intel představil dva školní tablety s Androidem

čtvrtek 8. srpna 2013 ·

Operační systém Android se po novém OLPC XO Tablet dostal i na konkurenční Intel Education Tablets.

Intel Education Tablets jsou dostupné ve dvou velikostech:

  • 7" s procesorem 1.2GHz Intel Atom Z2420, 1GB operační pamětí LPDDR2, 8GB úložištěm eMMC, systémem Android 4.1 (Jelly Bean), dotykovým displayem s rozlišením 1024x600, hmotností 355 g, kamerami VGA a 2Mpixelovou, dobou provozu 7,8 hodin na baterie, s GPS a kompasem, vydrží pád ze 60 cm a je vodovzdorný.
  • 10" s procesorem 1.6GHz Intel Atom Z2460, 1GB operační pamětí LPDDR2, 16GB úložištěm eMMC, systémem Android 4.0 (Ice Cream Sandvich), dotykovým displayem s rozlišením 1280x800, hmotností 689 g, kamerami VGA a 2Mpixelovou, dobou provozu 6,5 hodin na baterie, vydrží pád ze 50 cm a je vodovzdorný.
Oba tablety mají nainstalován antivir McAfee Mobile Security a systém správy Intel Education Theft Deterrent 1.2, předpokládá se využití dalších výukových programů jako jsou Kno Interactive eReader, PASCO SPARKvue Science, My Notes Keeper a ArtRage.

Paralelně Intel stále nabízí školní netbooky Classmate s MS Windows 7/8 či s Linuxem.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.