MŠMT: ČŠI povede Tomáš Zatloukal

středa 7. srpna 2013 ·

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Dalibor Štys pověřil Tomáše Zatloukala vedením České školní inspekce. Stalo se tak po odchodu bývalé šéfky ČŠI Olgy Hofmannové, která se na ukončení své práce dohodla s ministrem Štysem v pondělí tohoto týdne.


Při inauguraci nově pověřeného šéfa České školní inspekce Tomáše Zatloukala, zkušeného odborníka, jenž v ČŠI již v minulosti působil, ministr školství Dalibor Štys zdůraznil význam této instituce ve vzdělávacím procesu. „Je potřeba, aby se do budoucna inspekce více zaměřila na sledování kvality a efektivity výuky,“ dodal ministr. Zároveň mu popřál v jeho nové funkci úspěch. Tomáš Zatloukal byl, mimo jiné, také ředitelem gymnázia ve Zlíně a členem Výboru pro kulturu a vzdělávání Evropského parlamentu.

15 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
7. srpna 2013 v 11:52  

Je vidět, že nový ministr je v problematice regionálního školství, v její personální složce zejména, opravdu "tabula rasa". (Pokud není přímo součástí dotyčného komplotu.)

Udělat přímo ze Zatloukala šéfa ČŠI...

To zas bude tunelů.

Těžko odhadovat, kolik miliard pod záminkou jakých nesmyslů se mu povede odklonit a kam.

Ale že se nic nezlepší na práci ČŠI, natož na vzdělávání jako takovém, je "pravděpodobnost hraničící s jistotou".

Anonymní řekl(a)...
7. srpna 2013 v 12:54  

11:52
Jestli máte pro svá tvrzení nějaký argument, neměl byste jej adresovat spíše přímo p. ministrovi? Jak může řadový učitel o těchto Vámi formulovaných problémech něco vědět...

Anonymní řekl(a)...
7. srpna 2013 v 13:22  

Argumenty ministrovi už dávno dodali evropští komisaři, kteří "Zaorálkoviny", "Zatloukaloviny" a "Kantoroviny" - četné pokusy o tunelářské evropské projekty, hlavně IPN, hodili MŠMT na hlavu pro různé závady, krom všelijakých formálních hlavně pro neúčelné plýtvání penězi.
Jsou to velmi významné materiály, takže jsou jen 2 možnosti:
- buď už je četl a nevadí mu to, neb je s dotyčnými "na jedné lodi" a je zbytečné mu něco říkat
- nebo si je ještě nestihl přečíst, pak věřím, že až tak učiní, provede příslušná opatření.

Anonymní řekl(a)...
7. srpna 2013 v 17:10  

To jsou opravdu pěkné kecy. Napište konkrétně o co jde.

Anonymní řekl(a)...
7. srpna 2013 v 17:42  

Když byl v Evropském parlamentu, tak to nemůže být malý hajzl.

Anonymní řekl(a)...
7. srpna 2013 v 18:00  

17:10
Fakt tu nebudu vypisovat jednotlivé projekty a seznamy výhrad, které k nim eurokomisaři měli.

Ty projekty byly v době podávání k vidění na stránkách MŠMT, kdo se zajímal, mohl ta stamiliónová zvěrstva vidět. Teď už se těmi neschválenými samozřejmě "nechlubí".

Janek Wagner řekl(a)...
7. srpna 2013 v 18:03  

Čtenáře jsme o cinknutých projektech ČŠI i dalších PŘO podrobně informovali. Použijte, prosím, funkci vyhledávání. Například http://www.ceskaskola.cz/search?q=NEDIR.

Anonymní řekl(a)...
9. srpna 2013 v 8:52  

Prosím vás. Zatímco Zatloukal s Kantorem byli z Čši už na konci 2011 nebo začátku 2012 vyhozeni a Kantor postupně ztrácel vliv i v rámci ministerstva(slyšel jsem, že byl pak chvíli v Cermatu), teď s návratem pana Zatloukala do vedení Čši je naprosto jasné, že se největší šíbr, intrikán, nemrava, opilec, tvůrce nesmyslných předražených evropských projektů a bezkrupulozní rozebírač evropských peněz Tomáš Kantor vrátí na výsluní a začne zase "sloužit lidu". Pozor na něj!

Anonymní řekl(a)...
12. srpna 2013 v 8:25  

Nenávist podržtašků neschopné Hofmannové k Zatloukalovi, jak čtu, je poměrně velká. Když ministr fakticky řekne, že by ČŠI napříště měla opravdu dělat, a navíc kvalitně, to, co už dělat podle zákona měla a má, tak to cosi naznačuje. Taky jmenovat náměskem pro inspekční činnost člověka bez praxe, neuplatněného oblastního šéfa ODS z Hofmannové hnízdečka, taky nikomu nevadilo. Takže se uvidí, jestli ten chlív začne fungovat líp.

Anonymní řekl(a)...
12. srpna 2013 v 12:20  

Pochybuji, že sem cokoli napsal jakýkoli "Hofmanové podržtaška".

Její působení tu koneckonců nikdo nehodnotí kladně. Pouze tu všichni konstatují, že napravit ČŠI tak, že je po Hofmanové dána přímo do rukou loupežníkům, kteří víceméně Hofmanovou řídili, je "z bláta do louže".

A je úplně jedno, jaké se u toho vedou řeči o kvalitě výuky.
Na řeči kašlete, u českých politiků a jejich nohsledů obzvláště důsledně, a hodnoťte jen a jen činy.

Koneckonců, první příležitost bude, doufejme, zanedlouho u předčasných voleb.

Anonymní řekl(a)...
12. srpna 2013 v 13:26  

Hoffmanová přece není ODS, odeesaci jsou ta nová klika, co teď nastoupila na ČŠI

Anonymní řekl(a)...
12. srpna 2013 v 13:46  

Dejte už pokoj, jsou prázdniny, tak se vykašlete na inspekci :-)

Anonymní řekl(a)...
12. srpna 2013 v 17:28  

Hofmannová byla korouhvička od lidovců, potom TOP a Dobešovi lízala paty a pila s ním? a s tím ODSákem bez zkušeností a kvalifikace, který měl kontrolovat školy a učitele, to by neudělal nikdo střízlivý a slušný k učitelům a školám.

Anonymní řekl(a)...
12. srpna 2013 v 21:16  

Nasadila jí ho tam ODS. Teď je tam přímo odeesák ve vedení. Doufejme, že nepřelezou 5% u voleb. Nesmíme na všechny tyto prasárny ODS zapomenout.

Anonymní řekl(a)...
14. srpna 2013 v 17:15  

Po celý život ve škole navrhuju inspekci ZRUŠIT. Učitel

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.