OLPC XO Tablet: od unikátu ke střednímu proudu...

středa 17. července 2013 ·

Projekt One Laptop Per Child se po celé řadě neúspěchů a kotrmelců propracoval od podoby slibovaného stodolarového netbooku po sedmi letech do podoby téměř standardního 7" tabletu s operačním systémem Android.

O projektu One Laptop Per Child (OLPC) jsme na České škole psali od roku 2006 mnohokrát. Původní záměry na milionové dodávky levných laptopů pro rozvojové země se sice nerealizovaly, ale přesto původní idea vyvolala přechodný zájem o levné netbooky na platformě Wintel a vývoj řady modelů školních počítačů. Na konci loňského roku organizace OLPC ohlásila zrušení uvedení tabletu XO-3, podle vedení projektu se OLPC nadále namísto hardwarových projektů zaměří přímo na vzdělávací projekty v rozvojových zemích.

Právě představený XO Tablet s integrovaným XO Learning System navrženým OLPC nabízí pro děti přátelský interface i odolný kryt. Tablet XO má doporučenou cenu $149.99, jde o 7" tablet s rozlišením obrazovky 1024x600, s 1.64GHz dvoujádrovým procesorem, s 8hodinovou výdrží baterie a s poslední verzí OS Android Jelly Bean. Tablet XO bude nabízen nejprve prostřednictvím sítě Wallmart a poté i dalšími prodejci v USA.

XO Learning System obsahuje výukový obsah vybraný ve spolupráci s Common Sense Media, přední neziskovou organizací zaměřenou na pomoc rodičům a učitelům. Mezi další partnery OLPC patří Oxford University Press, Discovery Kids Puterbugs, TED, Story Emporium, MyCityWay, Pipo Ceibal, Little Pim, WeWantToKnow-DragonBox, JokerWare, Zeptolab, Brain POP, Kids Yoga Journey, Bankeroo, Sesame Street a další.


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.