14. 6.: Global Enterprise Challenge

středa 28. srpna 2013 ·

Global Enterprise Challenge je mezinárodní online soutěž pro žáky středních škol, která se uskuteční 14. června 2014. Cílem soutěže je podpora podnikatelských schopností a dovedností, které jsou rozvíjeny při plnění praktického úkolu v konkurenci týmů z celého světa.

Potřeba rozvíjet podnikatelského ducha u mladých lidí je zřejmým faktem kdekoliv na světě. Světové ekonomické forum ve svém reportu Vzdělávání příští vlny podnikatelů zdůraznilo jako hlavní doporučení vládám potřebu vytvořit vzdělávací plány, které podporují vzdělávání pro podnikání ve všech úrovních vzdělávacího systému. 

Cílem souteže je umožnit mladým lidem rozvíjet schopnosti, které jim usnadní přechod ze vzdělávacího systému na pracovní trh, mimo jiné tedy schopnost rozpoznat, vytvářet a řídit příležitosti, které se objeví jak v pracovním prostředí, tak v mezilidských vztazích. Jedním ze záměrů této soutěže je také pěstovat u žáků měkké dovednosti, které jsou žádané na současném globálním pracovním trhu jako jsou týmová práce, komunikace, leadership, kreativita, schopnost inovativního myšlení a time managementu.  

V letošním roce se v soutěži utkalo 39 týmů ze 17 států světa. Další kolo soutěže, které se uskuteční 14. června 2014 proběhne během dvanáctihodinového časového úseku, kdy budou mít soutežící týmy za úkol vymyslet business plán, prototyp produktu, videoprezentaci a případně i powerpointovou prezentaci, do kterých promítnou svoji originální podnikatelskou myšlenku na zadané téma. Výsledky spolupráce budou v závěru hodnoceny týmem uznávaných odborníků na danou problematiku - v roce 2013 rozhodovalo o vítězi 93 prominentních akademiků, učitelů a lidí působících v businesse. Soutěže se mohou zúčastnit týmy žáků narozených v letech 1996 až 1998.

Více informací o soutěži, včetně instrukcí, jak se zaregistrovat naleznete na webových stránkách Global Enterprise Challenge

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.