Generator-blabolu.cz: Generátor vyblábolí něco z 39762 blábolů, a rád!

pondělí 8. července 2013 ·

Jste učitel a potřebujete vedení nahlásit Autoevaluační aspekty exkurze 7.A do Národního muzea? Zde jsou. Jste student a potřebujete mít opravdový názor na téma Introspekce Marie Majerové v dílech Marie Pujmanové? Tady ho máte. Nebo vás prostě jen zajímá Didaktická transformace argumentační problematiky? Na tomto místě najdete k tématu mnoho podnětných informací.

Váš blábol, prosím:

Dále učebnice hlavně ve své druhé polovině nabízí různá konverzační témata (máte raději rádio nebo televizi?, mluvte o podnebí ve Francii). Častá jsou také cvičení výběrová, diskriminační, která se uplatňují mj. při nácviku výslovnosti. Lze také zpracovávat např. anketu o oblíbenosti televize. Cvičení vyžadující vlastní produkci, tvorbu textu jsou často založena na obrázcích (odpovídejte na otázky podle obrázků, vymýšlejte dialogy podle obrázků). Pochopení kontextu - krizová situace klasického románu a literatury na přelomu století a vliv těchto faktorů na vznik experimentální literatury.

Navozované činnosti žáků Činnost žáků navozuje propracovaná soustava cvičení. Mezi cvičeními převažují cvičení doplňovací (např. doplňte zájmena ke slovesům, slovesné tvary k zájmenům, doplňte chybějících písmen do slov, slov do vět, vět do dialogu, slova na základě obrázků apod.). Tento typ cvičení se uplatňuje i v rámci učiva gramatického (např. vyberte správný tvar ze tří nabízených tvarů slovesa) a pomáhá cvičit porozumění textu i správné reakce (z několika nabízených vyberte správnou odpověď k otázce).



1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
8. července 2013 v 11:54  

Velmi pěkné, nicméně pánové Chládek a Feřtek jsou lepší.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.