Přečtěte si: Studenti Gymnázia ve Slaném trestně stíháni za podání petice proti řediteli školy

neděle 23. června 2013 ·

Není to dlouho, co jsme vás informovali o kauzách Vysoké školy ekonomické a olomouckého Slovanského gymnázia. Nyní přinášíme další případ, který úzce souvisí se zastrašováním a utlačováním studentů. Tentokrát se přesuneme na Gymnázium Václava Beneše Třebízského ve Slaném.

Z článku Moniky Zavřelové ve Studenti.iHNed.cz vybíráme:

Každý by předpokládal, že podáním petice se celá věc uzavře, nic se nestane a nepostižen zůstane jak ředitel, tak studenti gymnázia a celá věc jednoduše „počesku“ odezní. Opak je pravdou. Členům petičního výboru Janu Kopeckému a Lence Brtinské doručila kriminální policie oznámení o podezření ze spáchání trestného činu. Podnětem k vyšetřování se stalo trestní oznámení ředitele školy.

Tady veškerá studentská snaha o zlepšení prostředí své školy končí a případ se stává závažnějším. Rok od začátku vyšetřování není kauza stále uzavřena. Miloslav Nič, který se za studenty postavil a spravuje stránku ujma-za-petici.cz, zveřejnil 10. června 2013 prohlášení, ve kterém tvrdí, že ředitel gymnázia podal trestní oznámení za pomluvu.

Poškodit jej údajně měla nejen sama petice, ale i diskuse na Facebooku. Nič vyzval ředitele Dundra, aby trestní oznámení podal i na něj, jelikož se provozováním webové stránky a podporou studentů dopouští stejného trestního činu jako oni sami. Případný proces bere jako příležitost k tomu, aby s věcí seznámil veřejnost.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
24. června 2013 v 10:30  

Na ty "Student Times" už párkrát odkaz z České školy byl.
Jestli to, co v nich otiskují, je ukázka současné špičkové úrovně studentských pokusů o novinářskou práci, tak potěš koště.
Bez snahy o nalézání souvislostí, ba často i bez logické výstavby. Plytkost, povrchnost, nesprávné informace, které přitom není problém si dohledat v otevřených zdrojích, ba i nesprávné názvy a pojmy (namátkou třeba roztomilé "rozpuštění pracovního poměru")...

Anonymní řekl(a)...
24. června 2013 v 14:13  

Podstatne je, jsou-li v teto kauze uvadene skutecnosti pravdive nebo ne. Jakym zpusobem jsou sdeleny, je vec druha.
Trestni oznameni pak muze byt jednim ze zpusobu, jak veci uvest na pravou miru. Zpravidla krajnim a vykazujicim jistou beznadej.
'Nejlepsi utok je obrana.'
Sedych

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.