Petr Černikovský: Shrnutí závěrů veřejné debaty ke Strategii vzdělávací politiky ČR do roku 2020

pondělí 17. června 2013 ·

Prezentace Petra Černikovského z Odboru strategie a evropských záležitostí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na závěrečné konferenci Česko mluví o vzdělávání, která se konala v pátek 14. června 2013 v Centru současného umění DOX.




5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
17. června 2013 v 18:29  

Jak tedy, po tomto přiznání, můžou fakulty připravovat učitele? Jak může probíhat další vzdělávání ředitelů? Jaké ponaučení si z toho ministerstvo vezme?
Půl roku debatovat a nezjistit východisko .. to je podívné. Jak bude vypadat ona podpora "zakonzervované" reformy? Proč ministerstvo neřeklo, co je po tomto zjištění v jeho silách? To ani předchozí snahy nepřinesly žádnou stmelující strukturu, nemůže být přeci vzorem pro zopakování toho, že je to dosud.

Anonymní řekl(a)...
17. června 2013 v 20:58  

Ví stát, co chce? Ví stát, kolik má peněz? Má stát zájem zlepšit školství? Má na to nástroje? Kolik je stát ochoten investovat do škol? Ne do školství, tedy různým přicmrndávačům a školitelům, ale do učitelů a jejich poctivé práce.

Není to vše jen mlácení prázdné slámy? Nejde jen o to, aby se mohl někomu přihrát dobrý kšeft?

Anonymní řekl(a)...
18. června 2013 v 21:56  

Když si chci zlepšit náladu a vtipy o cigánech ani řidičky za volantem nepomáhají, tak si pročítám články na ceskaskola.cz :-)

Anonymní řekl(a)...
18. června 2013 v 22:00  

Moji milí, ředitelé se nevzdělávají, ředitelé se dosazují. Ředitel - to je taková prodloužená ruka zřizovatele. Taková ruka chňapka :-). Školní počítač za 50 tisíc, v maloobchodě i s operačním systémem za 20 tisíc... nákup náplní do tiskáren u ředitelova známého - konšela na radnici - 20 tisíc, kdežto v internetovém obchodě za 8 tisíc, a to ještě doprava zdarma plus dáreček k tomu. Vybavení školní dílny za tři melouny a při inventuře se zjistí, že to jsou prázdné skříně... To byste nevěřili, jaký vejvar mají zřizovatelé ze škol...

Anonymní řekl(a)...
19. června 2013 v 0:03  

Mozna, ze az se doresi solokapri na vladni urovni dojde i na ty provicni cudly. Mozna se zacnou drzet zpatky a spokoji se s tim, co se da prerozdelit v odmenach.
Az do doby, nez nekoho napadne se zabyvat i 'nagyovskymi' odmenami.
Sedych

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.