Hravá logopedie: Procvičování hlásek ŤĎŇ, L, C, S, Z, Č, Š, Ž, CSZ, ČŠŽ, R, Ř

čtvrtek 28. března 2013 ·

Dítě si hraje a zároveň vylepší obtížné hlásky!

Tato bohatě ilustrovaná kniha je určena dětem předškolního a mladšího školního věku, jež mají potíže s výslovností problematických hlásek, a jejich rodičům, pedagogům a logopedům.

„Hravá logopedie“ obsahuje spoustu zábavných a hravých cvičení, ke kterým děti jistě přilákají veselé ilustrace. Najdete v ní metodické návody ke správnému vyvození artikulačně náročnějších hlásek (L, C, S, Z, Č, Š, Ž, CSZ, ČŠŽ, ŤĎŇ, R, Ř), obrázky a texty k procvičování, omalovánky a přílohy, jejichž součást tvoří pexeso, LOTO, stolní deskové a jiné hry k rozvíjení sluchového vnímání hlásek. Při plnění zábavných úkolů si děti procvičí nejen správnou výslovnost hlásek, ale také slovní zásobu, schopnost souvislého vyjadřování, sluchové vnímání hlásek, zrakové vnímání, paměť, logické myšlení atd.

Při práci s knihou je důležitá aktivní spolupráce dospělých a dětí. Dětem musí být srozumitelně vysvětleno zadání úkolu a poskytnut dostatek času na seznamování obrázky a úkoly. Současně s touto hravou knihou dětem podejte také tužku a pastelky, neboť je budou při plnění některých úkolů potřebovat.

Ukázky stran:





Vydala Edika, doporučená cena 149 Kč

Knihu s 25% slevou zakoupíte do 31. 3. 2012 v e-shopu knihy.cpress.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.