Hyde Park ČT24: Tomáš Feřtek, odborný konzultant, EDUin

čtvrtek 7. února 2013 ·

17 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
7. února 2013 v 17:00  

Součástí kampaně "Kdekdo mluví do vzdělávání", jak zní správný název populistické aktivity zneuznaného novináře a několika dosud neobžalovaných politiků, jsou bohužel i vystoupení tohoto typu, kde se "lid hrdinně na barikádách bere o svou budoucnost" za hlasitého okopávání kotníků stínovými loutkami a ti skutečně odpovědní mlčí. Mlčení je hlavní atribut a kvalifikace v profesionálním školství. Ale to, že svěřujeme budoucnost naší společnosti do rukou podobných novinářů, je tragické. V tom má Zeman o novinářích jasno už dávno. Nechcete se toho někdo v Karmelitské ujmout? Nevadí vám, že pisálek určuje trendy bez jakékoli odborné znalosti, analýzy, zkušenosti?

Anonymní řekl(a)...
7. února 2013 v 18:13  

Dokud se učitelé nesjednotí, aspoň v principielních věcech, budou za ně mluvit podobní típci. A nestydatě hodnotit jejich práci, výsledky, potřeby, podmínky výuky. O čemž toho vědí tolik, jako vrátný ve Škodovce.

Simona CARCY řekl(a)...
7. února 2013 v 18:24  

K anonymnimu ze 17:00: presne, schvalne vite, komu na mninsterstvu skolstvi rikaji Mlčoch? Ano, je to on!

Anonymní řekl(a)...
7. února 2013 v 20:03  

A co tak ta učitelská komora?
Jiří

Pytlik Blaha řekl(a)...
7. února 2013 v 20:28  

Učitelská komora, pravíte, pane Jiří?
Myslíte si, že třeba lékaři by mohli mít komoru, kdyby jedni chtěli nemocné léčit centrálně stanovenými metodami a druzí trvali na tom, že pacient se musí do nemocnice především těšit a operace musí být dostatečně zábavná, zdravotní pojišťovny by kontrolovali lékaře, jestli motivují obyvatelstvo k zdravému životnímu stylu, specialisté by se pošklebovali praktickým lékařům, ředitelé nemocnic si vydržovali hluboce loajální kořenářky, gastroenterologové by záviděli očařům, že do pacientů nahlížejí okny do duše atd. atd...

Pytlik Blaha řekl(a)...
7. února 2013 v 20:44  

...a nebyli schopni ani správně určit rod těch pojišťoven?

Anonymní řekl(a)...
7. února 2013 v 20:55  

Pane Blaho,lékaři se vždycky jaksi domluví a drží při sobě.O učitelích se to těžko dá říct.
Jiří

Anonymní řekl(a)...
7. února 2013 v 21:01  

No jestli něco nechápu, tak proč v České televizi ke školství tak často mluví pan Feřtek. Nic proti němu nemám, ale na to, že je píše nějaké scénáře k filmům nebo co, kdysi někde chvilku učil a teď pracuje v bezvýznamném občanském sdružení, se ke školství vyjadřuje až příliš často. Skuteční odborníci tu asi prostě nejsou.

Anonymní řekl(a)...
7. února 2013 v 21:46  

Skuteční odborníci tu jsou, jsou tu i lidé, kteří rozumí vzdělávání, ale bu´d nemají čas se vystupovat v médiích a vzdělávání se opravdu věnují, nebo do médií nemají přístup. Pan Feřtek z Eduinu nebo pan Kartouz ze Scia jsou to medjí mediálně hezky ošéfované, jsou permanentně vidět nebo slyšet v médiích a tím pádem vstupují do povědomí neodborné veřejnosti jako největší oborníci na školství a vzdělávání vůbec.

Anonymní řekl(a)...
7. února 2013 v 22:01  

Chce to ozvat se. Po jakémsi vystoupení páně Steffla v Tv jsem to nevydržel a napsal příslušnému redaktorovi i šéfredaktorovi, že mě jako učitele uráží poslouchat výplody samozvaných odborníků na školství, jaké zazněly dne....a aby nelenili a našli odborníky pravé. Totéž asi napsalo i pár dalších kolegů. Pokud vím, tento odborník se v Tv od té doby neukázal či spíše nebyl povolán. Možná to zabralo.

Pytlik Blaha řekl(a)...
7. února 2013 v 22:05  

Události, komentáře aktuálně
Lékařská komora hodlá dostat politiky pod tlak.
Otázkou zůstává:
Je Česko zdravější nebo vzdělanější?!

Pytlik Blaha řekl(a)...
7. února 2013 v 22:16  

Události, komentáře aktuálně
Velitel lékařské komory hodlá oslovit pacienty, aby ve svém zájmu společně zapůsobili na ministra zdravotnictví.
Pokusím se zítra promluvit se svými žáky...

cha cha cha cha

Anonymní řekl(a)...
8. února 2013 v 10:55  

" "Je přitom úplně jedno, jestli tomu rozumějí a jestli je to baví, což je hodně důležité.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/sciocamp-pro-deti-0zm-/deti.aspx?c=A130205_162000_deti_job"

Nemohu si pomoct, ale zavery, ktere vyslovuje pan Kartous o bezne vyuce me totalne serou - vetsine ucitelu to jedno neni.

PN

Anonymní řekl(a)...
10. února 2013 v 8:05  

No je to hrůza. Parta samozvanců typu, kteří sami sebe nazvali odborníky na vzdělávání (pan Feřtek), parta podnikatelů, kterým školy ze svých malých rozpočtů sypou a sypou za něco, co jim má zajistit zřizovatel nebo třeba ministerstvo(hlavně pan Štefl) a prostě pořád je to všechno tady u nás hrozně amatérské. A lidi jsou prostě hloupí. Proto dostává pan Feřtek a jemu podomní tolik prostoru v médiích. Ach jo.

František Husník řekl(a)...
10. února 2013 v 8:23  

Ale houby! Které partičky si mastí kapsu na školách? Štefl? To je žabař.

Byli to interaktivní tabuláři: AV Media, Profimedia, Boxed a další dodali za poslední tři roky o 100-200 % předražený šrot za bratru 3 miliardy. K tomu další IT paraziti na projektech NÚV, ČŠI a CERMAT: Trexima, Logica a plno dalších, tic shrábli dohromady mnohem víc. A to jim ti samozvanci plno projektů zarazili už v zárodku.

Anonymní řekl(a)...
10. února 2013 v 18:57  

Ano tyto firmy vydělávají, ale nekrafou věčně do toho, co se má nebo nemá učit, jak se to má učit nebo kdo to má učit.

František Husník řekl(a)...
10. února 2013 v 19:02  

Ale kafraj a hodně. Například tabuláři vnucují své autorské nástroje i tam, kdy je lepší si koupit výukový program nebo použít nějakou online službu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.