MŠMT považuje útok žáka na učitelku v Rakovníku za odsouzeníhodný

úterý 30. října 2012 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy jednoznačně odsuzuje útok žáka na učitelku v Rakovníku a předává případ k prošetření České školní inspekci.

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy dal pokyn České školní inspekci (ČŠI) k bezodkladnému prošetření celého incidentu, zejména z hlediska nastavení pravidel vnitřní bezpečnosti školy a jejich dodržování. Součástí šetření bude také prověření nastavení celkového klimatu na dané škole.

Tento incident považuje ministerstvo, ve srovnání s jinými zeměmi, za ojedinělý. Po uzavření šetření případu ze strany ČŠI zváží ministerstvo přijetí konkrétních opatření.

Ředitelé škol mají, v případě výchovných problémů žáků, možnost využívat své výchovné poradce, popřípadě školní metodiky prevence nebo se mohou obrátit na specializovaná pracoviště, jakými jsou například pedagogicko-psychologické poradny, střediska výchovné péče či místně příslušné odbory sociálně právní ochrany dětí.

Zdroj: MŠMT.cz

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
30. října 2012 v 6:10  

"Vnitřní bezpečnost školy?" CO TO JAKO JE? Myslím, že s BOZP to nemá nic společného, takže asi nějaká novinka. A co vyšetří inspekce? Dopadne to jak v Železném Brodě, kde se pak říďa suicidoval? Inspekci zrušit. Stejně je jen k trafikám pro bývalé politiky.
Jinak lepší prohlášení MŠMT nemohlo vydat.

Anonymní řekl(a)...
30. října 2012 v 6:54  

Zřejmě s ministrem Fialou na ministerstvu zakotvila další partička vyžírků. Nebo tam ti z ABL zůstali?

Anonymní řekl(a)...
30. října 2012 v 8:30  

"Vnitřní bezpečnost školy? CO TO JAKO JE?"

No dovolte, vy ještě nemáte rámové detektoy kovů? Oh my God.

Ne, teď vážně... opravdu je nemáte?

A teď zcela vážně, myslím, že tím mysleli vedení dozorů, režim pobytu o přestávkách, uzamykání a přístup do budovy (byť to s tím třeba přímo nesouvisí). Prostě režim školy, když neprobíhá přímá výuka. Jen to naformulovali jaksi... jako kdyby šlo minimálně o Pentagon.

Anonymní řekl(a)...
30. října 2012 v 9:29  

Tvrdých útoků žáka proti žákovi přibývá, lze se nadít i přibývajících útoků na učitele.

Dospívající (už ani dospělí) nemají přiměřenou sebekontrolu, v dnešním světě je ještě oslabována volnou výchovou bez vědomí zábran, v duchu ubliž, jinak ti bude ublíženo. Děti "jiné" jsou ve slabší menšině.

Špatné jsou i vymývačky mozků a la počítačové hry, filmy atd. Mnozí nerozlišují realitu od virtuality, hranice mezi nimi jim splynou. Bodnutí je tak snadné, stačí kliknout, pak se to šipkou vrátí zpátky... nebo taky ne.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.