Nominace Ceny veřejnosti 2012 - kategorie Zavřeno - Přístup k informacím

pondělí 17. září 2012 ·

Nominace č. 1 – Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání: CERMAT po 30 měsících procesu, přes rozsudek a příkaz nadřízeného (MŠMT) poskytnout informace je stále tvrdohlavě odmítá vydat.


Konkrétní čin:

Systematické rozsáhlé obstruování procesu přístupu k informacím. Žadatel požadoval po CERMATu na začátku r. 2010 poskytnutí smluv souvisejících s reformou maturitní zkoušky, studii proveditelnosti využití výsledku maturitní zkoušky a textů e-learningových školení. CERMAT vše odmítl, soud rozhodl, že je povinen žádosti vyřídit, CERMAT žádosti rozhodnutím odmítl, podali jsme odvolání, Ministerstvo školství odvoláním vyhovělo, rozhodnutí CERMATu zrušilo jako nepřezkoumatelné, vrátilo k novému projednání, konstatovalo, že CERMAT porušuje správní řád (nepředal kompletní spisy). CERMAT vydal prakticky doslovně stejná rozhodnutí jako ta zrušená. Podali jsme znovu odvolání. Aktuálně jsme ve stadiu po dalším rozhodnutí MŠMT (21. 8. 2012), které tentokrát výslovně uložilo CERMAT u požadované informace poskytnout. CERMAT je zatím stále nečinný.

Hodnocení organizátora:

Extrémní příklad zlovolnosti a drzého pohrdání zákonem i nadřízeným orgánem (zřizovatelem). CERMAT byl za neposkytnutí stejných informací nominován již za rok 2010. 30 měsíců po podání žádosti je žadatel stále na začátku.

Hlasování

3 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
17. září 2012 v 22:38  

Já si myslím, že Cermat je v tom nevinně.
Buď se šprajcla Libuna ze spisovny, a té se bojí i Štolba, nebo tam také mají špatně nastaveny ty procesy, prostě.

Anonymní řekl(a)...
17. září 2012 v 23:12  

Rozehnat celou tu bandu do polí a lesů za intenzivního "domlouvání" kusy gumové hadice, následně ten hnojník zrušit a pro jistotu přejet buldozerem. Jestli tam Zelený mezitím počtvrté vleze zpátky, jeho chyba, konečně obdrží co si dávno zasloužil. Kostečka se Soukalem si to co zbyde můžou přijít sesbírat a doma se k tomu modlit, ušetří se za skládkovné.

Pytlik Blaha řekl(a)...
17. září 2012 v 23:50  

Že bodají na ministerstvo, no budiž, ale že státním ouřadem nehne ani rozhodnutí soudu?
Zdá se, že vyprovodit byť jen pověřeného řídícího je složitější než odvolat policejního ředitele.
Když je člověk slyší hořekovat, že oni muzikanti nic, že plní jen, co jim to nahóře nakázali, skoro by se jeden ustrnul.
Možná, že se dočkáme stejně fundovaného stanoviska jako k úloze č. 14. Začínám se těšit na neméně plodnou diskusi.
Tedy je-li nominace podložená.

P.S.
Nikdo po mně opakovaně nechce potvrzení o lidském původu. Asi jsem shledán kyborgem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.