ČŠI: Nástroj k registrování metod a forem výuk a dalších kategorií

úterý 4. září 2012 ·

Česká školní inspekce zveřejnila externě zpracovaný materiál - nástroj pro registrování metod a forem ve výuce, který využívá v rámci svých formulářů pro záznamy z inspekčních hospitací.


4 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
4. září 2012 v 6:50  

Uz dlouho jsem si myslela, ze ČŠI je zbytecna organizace, ale byl to jen pocit. Konecne mame v ruce material, ktery to potvrzuje. Mimoradne pikantni sdeleni na konci materiálku navic rika, ze podrobna znalost cele prirucky je klicova pro dosazeni reliability. To mne uklidnilo, myslela jsem, ze tomu napomahaji jine schopnosti, ale ted citim, ze jsem se mylila. Staci znalost 13 stranek cancu a je to v suchu. A kdyz bude mit ČŠI stesti, podari se ji (bude-li to vubec nekdo cist) objevit v zaznamech z hospitaci nove, dosud neobjevene metody nasich ucitelu. No neni to skvele?

Anonymní řekl(a)...
4. září 2012 v 7:43  

Mně právě přijde dobré, že ČŠI dala i veřejně informace, které se mohou školám hodit. Kdo má pocit, že jsou mu k ničemu, nemusí je číst. Já takovou otevřenost docela vítám.

Anonymní řekl(a)...
4. září 2012 v 9:00  

Taky mi to nepřijde špatné. Jen mi přijde, že se to týká především základních a středních a nikoli mateřských škol, kde také probíhají inspekční návštěvy.

Pytlik Blaha řekl(a)...
4. září 2012 v 11:00  

1. Drama ve vzdělávacím procesu umožňuje vytvářet životní příběhy...
Tomuto sdělení nerozumím.

2. Mnohé nedostatky ve zpracování textu nezakryje ani převod do formátu pdf. Například:
a) Části textu, které mají obdobný obsah, musejí vypadat stejně. Viz různé zarovnání položek ve výčtu Rozšířených charakteristik.
Poučení: uplatňovat "čisté" styly odstavců.
b) Není vhodné používat pro obdobné části textu různé formáty písma. Viz část 8 Závěrem.
Poučení: domluvit se na normě v týmu autorů nebo mít někoho, kdo umí text sjednotit, ne pouze poslepovat.
c) Struktura textu musí být promyšlená s důsledným uplatněním víceúrovňového číslování. Viz části 8 Závěrem a 9 Literatura.
Poučení: Nechat si to při některé z hospitací vysvětlit od zkoumaného učitele informatiky.

3. Postrádám bodové hodnocení jednotlivých kategorií. Viz reliabilita hospitační činnosti a adaptabilita buserovaného učitýlka.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.