ČŠI: Na to, že chybějí vzdělávací standardy, ČŠI upozorňovala již před lety

úterý 17. dubna 2012 ·

ČŠI zveřejnila pod titulkem Na to, že chybějí vzdělávací standardy, ČŠI upozorňovala již před lety článek Lukáše Doubravy z Učitelských novin 13/2012 s podtitulkem "MŠMT a inspekce reflektují zprávu OECD".



5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
17. dubna 2012 v 10:22  

Standardy chybí a chybět budou. Ty, které máme zapracovat do ŠVP, mají ke standardům daleko. Srovnejte si tištěné české standardy matematiky s interaktivními americkými na www.ixl.com (byť za poplatek při potřebě jejich využívání ve větším rozsahu) a uvidíte ten propastný rozdíl. Takových se u nás v životě nedočkáme!!!

Anonymní řekl(a)...
17. dubna 2012 v 11:44  

Hlavně, že se miliardy z EU utrácejí za krávoviny. Byla to jedna z mála příležitostí, jak se standardy pohnout. Místo toho budeme mít za pár let školy IT šrotu, na jehož údržbu, obnovu a vůbec provozování nebudou peníze, a učitelé si vylepšili výplaty o peníze za vytváření DUMů, které převážně bude používat tak akorát každý svoje, a to ještě kdoví jestli.

Anonymní řekl(a)...
17. dubna 2012 v 12:36  

Zaujalo mne především, že "chybí transparentní vazba mezi hodnocením učitelů a jejich odměňováním."

Mám k tomu několik poznámek:
1. Ředitelé by měli chodit pravidelně na hospitace, dříve to vcelku dělali, dnes mnozí ani náhodou, čímž vlastně nedělají to, co mají v pracovní náplni. Jak se na jejich škole učí, je už moc nezajímá. Hlavní je, aby se nepropadalo a tím pádem nebyl důvod k tomu, aby žáci odcházeli jinam, protože žák je dneska bůh. Jestli něco umí nebo ne je dnes irelevantní. Hlavní je, aby se škola co nejvíce prezentovala různými serepetičkami bokem, které s výukou většinou vůbec nesouvisí.

2. I když by se ředitel zajímal o výuku, stejně vzhledem k tomu, že odměny a osobní ohodnocení začínají být na mnoha školách přežitkem minulosti a chimérou, nemá možnost kvalitního kantora odměnit.

Pytlik Blaha řekl(a)...
19. dubna 2012 v 18:07  

situace ředitelů škol, kteří často fungují více jako administrativní pracovníci než skuteční manažeři pedagogického procesu

Ti ředitelé si fakt už dělají, co chtějí. Snad jestli vyhráli ve sportce? Nebo je k tomu někdo nutí?

Nevím přesně, na co kdy čši upozorňovala, ale slyšel jsem něco v tom smyslu, že před pár lety pálila na hranicích školní vzdělávací programy, které obsahovaly slova jako "učit se", "umět", "znát" ...

Anonymní řekl(a)...
20. dubna 2012 v 14:45  

No ČŠI ani za 14 let nezjistila, kolik SŠ dělá maturity a nemá na to,až ty školy ruply u slabých státních maturit a chudákům dětem nikdo neřekl, že na svých školách státní maturitu dostat nemůžou. Že RVP a ŠVP skončily vyučovacím chaosem, se odvážila ČŠI přiznat, až když jí Dobeš povolil. Předtím se tvářila, jak hodnotí skvělou, zdárně postupující reformu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.