Vývojářská soutěž pro nadané studenty Otevřete oči hrou!

středa 7. března 2012 ·

Sdružení nezávislých herních vývojářů České hry ve spolupráci s řadou partnerských organizací vyhlašuje velkou vývojářskou soutěž o 50 000 Kč a další ceny za více než 100 000 Kč! Vytvořte hru s tématikou ekologie, humanitární a rozvojové problematiky, lidských práv, sociálních problémů, partnerských vztahů nebo života s mentálním či fyzickým postižením!



Více k tématům či pravidlům naleznete na oficiálním webu soutěže http://soutez.ceske-hry.cz/.

Tvořit můžete bez omezení platforem a technologií - PC/Windows, iOS, Android, webové a multiplatformní technologie (Flash, Unity, HTML5, NaCl). Soutěžit mohou začínající i zkušení vývojáři, hlavní je mít chuť a nápad k tvorbě hry!

Do poroty soutěže usedla i řada známých osobností české herní scény, mimo jiné Jarek Kolář a Martin Zavřel z 2K Czech (Mafia 2) či Martin Bach, bývalý šéfredaktor časopisu Level a nyní místopředseda Asociace herního průmyslu a redaktor Games.cz. Vedle odborníků z herního průmyslu do poroty zasedla také řada představitelů neziskových organizací, kteří jsou konzultanty pro zmíněné tématické oblasti a budou nápomocni vývojářům hry i porotě v jejím hodnocení.

Bohaté ceny od našich partnerů budou rozděleny mezi prvních pět nejlepších herních titulů. Dále budou ohodnoceny speciální kategorie Nejlepší audiovizuální zpracování a Nejoriginálnější koncept. Kompletní přehled cen a další informace naleznete na webu soutěže.

Pro ilustraci, první místo obdrží: 25 000 Kč od firmy Google, profesionální softwarový balík Adobe Creative Suite 5.5 Master Collection v přepočtu za více než 65 000 Kč (obsahuje mimo jiné populární Adobe Photoshop, Illustrator, Flash Builder, Fireworks a další), výběr PC her v hodnotě 2000 Kč od firmy Gameleader a 2 knihy Game Industry o vývoji her a herním průmyslu.

Generálními partnery soutěže jsou firmy Google, Adobe a Gameleader. Mezi další partnery patří: herní portály FreeGame.cz a Zing.cz, sdružení neziskových organizací Fórum pro rozvojovou spolupráci (Fors.cz), organizace Člověk v tísni, sdružení ekologických organizací Zelený kruh a sdružení pro pomoc osobám s mentálním a fyzickým postižením Asistence. Více o partnerech a porotě: http://soutez.ceske-hry.cz/poradatele.html.

Soutěž probíhá od 14. února 2012 do 2. prosince 2012. První kolo soutěže končí zasláním betaverzí her a to nejpozději do 26. září 2012. Na základě toho obdrží herní tvůrci zpětnou vazbu od odborníků z herního průmyslu i od zástupců organizací zabývajících se soutěžnímitématy a budou mít další 2 měsíce na začlenění připomínek porotců do finální podoby hry. Uzávěrka finální verze her je 2. prosince 2012, vyhlášení celé soutěže proběhne v druhé polovině prosince 2012.

Webové stránky soutěže: http://soutez.ceske-hry.cz/
Stránka na Facebook

1 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
8. března 2012 v 0:32  

Kdysi jsem se zaklel strašlivou přísahou, že se nenechám zatáhnout do světa počítačových her. Mám takový chmurný pocit, že jsem poněkud selhal, neboť jsem neodolal pokušení a nahlédl do nabídky referenčních her.
Je to hustýýýýýý. Nahlédl jsem i do diskusí, zase mne čeká bezesná noc.

Třeba unikátní projekt české vlády "Domácí násilí" mne vyloženě zaujal.
Cituji příspěvek:
Na této hře mě zaujalo hlavně to, jak cynicky a reálně vystihuje zoufalost reálného života: Všechny práce na nic, byt hnus, žena fúrie s kamenným srdcem...
Původně jsem nechtěl kritizovat softwarovou stránku věci, ale chybí mi ve hře možnost se oběsit. Nebo se ožrat. Nebo povýšit na bezdomovce, i tak bych tam byl spokojenější.

Už bych jenom doplnil návod, jak partnerku seřezat bez viditelných modřin.

Nebo neméně zdařilá pecka typu
"Cesta z ghetta" o putování romské rodiny ze společenské izolace. Což to pojmout jako střílečku ... zápalné láhve, mačety. Návod, jak z kostela sundat veškerou měď a ze železničních koridorů zpeněžit signalizační zařízení.
Možná by šlo něco o vietnamských pěstírnách marihuany a masakrování drůbeže. Nebo ukrainské prostitutky. Taky něco o budování distribučních sítí s dětským pornem by se určitě uchytilo.

A pak už zbývá jen nějaká rozverná taškařice o soužití slečny Rakoviny s panem Alzheimrem. Rozumíte ... chemoterapie, bolesti, bloudění vlastním bytem, prázdný výraz v obličeji, beznaděj. Ať jsou děti metodicky připravovány na poslední chvíle svého života v tom nejvyšším levelu.
Ještě mne napadla strategická sci-fi hra "Já, magor" o útěku z psychiatrické léčebny.
(Připouštím, že jsem to všechno špatně pochopil.)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.