Soutěž o nejlepšího učitele angličtiny zná své vítěze

středa 28. března 2012 ·

Dnes byly Nadačním fondem Prague Post v Americkém centru v Praze vyhlášeny výsledky celostátní soutěže O nejlepšího učitele angličtiny za rok 2011. Ze všech přihlášených nakonec odborná porota vybrala tři pedagožky: Helenu Pálenskou a Soňu Morávkovou z Prahy a Petru Plíhalovou z České Lípy. Soutěž se konala již počtvrté, i letos ve spolupráci s jazykovou společností Wattsenglish.


Hodnotilo se podle přísných kritérií

Všichni přihlášení pedagogové prošli náročným výběrem. Členové odborné komise se účastnili výuky hodin angličtiny, kde osobně hodnotili práci učitelů dle jimi vytvořené metodiky. Jedním z nových požadavků byla letos videonahrávka z hodiny jako součást registrace do soutěže. „Pomocí videonahrávek jsme měli možnost velmi dobře porovnat a posoudit metody a postupy, které učitelé používají,“ vysvětluje Marek Kadlec, jeden z členů poroty a ředitel společnosti Wattsenglish. „Navíc vidíme i reakce dětí a účinnost daných nápadů.“

Učitelé byli do soutěže nominováni svými studenty, kolegy či řediteli škol. Jednou z podmínek registrace byl letos nově i doporučující dopis od žáků. „Hodnocení přímo žáků má pro tento účel nejvyšší výpovědní hodnotu,“ řekla Šimona Müllerová, koordinátorka Nadačního fondu Prague Post.

Základ je komunikace

Petra Plíhalová, oceněná učitelka ze ZŠ a MŠ Klíč z České Lípy, vidí základ svého pedagogického úspěchu v otevřené a přirozené komunikaci: „Musíme si jako učitelé uvědomit, že děti neučíme jen slovíčka a gramatiku, ale celý jazyk a komunikaci. Využívám proto různých her, interaktivní tabuli, pohyb. A hlavně – s dětmi mluvím v hodinách jen anglicky, aby se naučily komunikovat bezprostředně.“

Nejlepší rodilá mluvčí

V rámci soutěže O nejlepšího učitele angličtiny proběhla i anketa o nejoblíbenějšího rodilého mluvčího Wattsenglish. Těch již působí v mateřských a základních školách po celé republice více než 40. V této soutěži obhájila své prvenství z minulého roku Američanka Jessica Gibbs, která učí na MŠ a ZŠ v Karlovarském kraji.

Oceněné pedagožky, které získaly titul The Best Teacher of English 2011:

Soňa Morávková, ZŠ a MŠ Angel, Praha
Petra Plíhalová, ZŠ a MŠ Klíč Česká, Lípa
Helena Pálenská, ZŠ a MŠ Hanspaulka, Praha

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.