Problémy čerpání prostředků z fondů EU

čtvrtek 8. března 2012 ·

Ministerstvo financí vyvrací účelově zkreslenou interpretaci, že hlavním problémem čerpání prostředků z fondů Evropské unie je systém auditů Ministerstva financí. Za problémy konkrétního operačního programu je totiž vždy primárně zodpovědný jeho řídící orgán.





Auditní systém ČR, který předložilo Ministerstvo financí, v minulosti odsouhlasila Evropská komise v rámci svého schvalování operačních programů. Stejně tak schválila popisy řídících a kontrolních systémů a všechny auditní strategie.

Evropská komise nemá největší výhrady vůči práci Ministerstva financí, ale hlavní nedostatky spatřuje v nastavení vztahů a procesů na úrovni konkrétních operačních programů, včetně kontrol prováděných v kompetenci řídících orgánů. Komise proto požaduje, aby došlo k větší centralizaci na úrovni Ministerstva financí. Jinými slovy Evropská komise věří Ministerstvu financí a naopak nevěří systému na úrovni operačních programů.

Jakub Haas,
zástupce tiskového mluvčího Ministerstva financí

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
9. března 2012 v 7:54  

No nevím. Kuloáry už totiž jdou zvěsti že se chystá zastavení všech operačních programů v ČR. A důvodem jsou pochybení na straně PAS, tedy ministerstva financí. Kalousek plive na Dobeše ale nakonec se zjistí že většinu problémů s čerpáním EU dotací zavinil on. Však uvidíme...

Anonymní řekl(a)...
9. března 2012 v 9:10  

Je to tak, proto už to taky musí řešit Nečas. Kalousek je holt větší technolog moci. Taky nemá školství rád. Proto navrhuje zavázání výdajů 4 mld. zatímco třeba pro dopravu jen 400 mil. A protože se Dobeš ozval, možná už za týden nebude...tolik pro odpůrce.

Anonymní řekl(a)...
9. března 2012 v 17:52  

Dobes nebude, protoze je trotl, ne kvuli nejakemu zmatecnemu "ozvani se".

Anonymní řekl(a)...
9. března 2012 v 21:55  

Dobes dela vsechno proto, aby nemusel odejit na konci brezna, jak zmizel, a zjevne je kvuli tomu ochoten znicit republice vsechny operacni programy, aby nevypadal, jak zdaleka nejhorsi.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.