Přečtěte si: Dobeš couvá, jazykové zkoušky nadaným žákům nezaplatí

neděle 18. března 2012 ·

Ministr školství Josef Dobeš couvá z dalšího ze svých dřívějších plánů. Původně sliboval, že jeho resort zvýhodní studenty, kteří při celoplošných testech úspěšně zvládnou cizí jazyk. Ministerstvo jim poté mělo zaplatit mezinárodně uznávanou zkoušku z tohoto jazyka.

Z článku Jakuba Nováka v Aktuálně.cz vybíráme:

Podle Martiny Guzové z British Council se tento institut doposud na tvorbě standardů nepodílel, ačkoliv přislíbil spolupráci, pokud o to bude požádán. Tato spolupráce by měla mít formu konzultace s autorským týmem plošných testů.


Klára Konečná z Goethe-Institutu potvrdila, že se neúčastnili pracovní skupiny, která měla za úkol jazykové standardy připravit. Nicméně dodala, že jejich komentáře k návrhům ministerstvo částečně zohlednilo a že jsou s ministerstvem stále v kontaktu.


"Ačkoli na tvorbě standardů pro francouzský jazyk neparticipoval žádný pracovník Francouzského institutu, dva z uvedených autorů těchto standardů se účastnili námi organizovaných vzdělávacích seminářů," komentuje situaci kolem standardů z francouzštiny Brudieux.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.