Přečtěte si: Čeští studenti uvízli v cizině bez peněz. Dlužník? Ministr Dobeš

neděle 18. března 2012 ·

Tisíce studentů zůstaly na zahraničním studijním pobytu bez finančních prostředků. Spoléhaly se přitom na studijní příspěvek z Ministerstva školství, který resort zasílá univerzitám až v březnu, přestože studenti jsou na stáži od ledna. Některé univerzity dokonce studenty musely založit z vlastních prostředků.

Z článku Ireny Ševelové v ParlamentníListy.cz vybíráme:

Tisková mluvčí Masarykovy univerzity (MU) Tereza Fojtová pro ParlamentníListy.cz uvedla: “České vysoké školy získávají prostředky z MŠMT na dofinancování programu Erasmus ve dvou splátkách, a to na přelomu února a března a června a července. Přidělení letošní první splátky bylo Masarykově univerzitě z MŠMT potvrzeno až 3. března.“ Ministerstvo školství tvrzení Fojtové potvrzuje.


Pro ParlametníListy.cz zaslal tiskový odbor MŠMT oficiální vyjádření: “Českou část prostředků z programu Erasmus poskytuje ministerstvo na kalendářní rok ve dvou částech (polovina finančních prostředků je standardně zasílána v únoru/březnu a druhá polovina na podzim), druhou polovinu poskytuje EU a to v jiném režimu i časově odlišných termínech. Oba termíny vycházejí z administrativních postupů, které jsou pro zpracování podkladů pro platby nezbytné.“ Proč MŠMT posílá příspěvky zrovna v těchto termínech, ministerstvo nekomentovalo.

1 komentářů:

poste.restante řekl(a)...
19. března 2012 v 14:08  

Myslím, že mne nikdo nebude podezřívat, že jsem ministrův fanoušek.

Ale opravdu si nemyslím, že je ministr povinen hlídat včasné zasílání peněz studentům.

Čili pokud nedošlo k nějakému zásahu "shora", který by ovlivnil běžnou praxi, pak "chyba" ministra může být leda tak v neschopných podřízených.
Není nutné dávat mu za vinu každou blbost. Stačí ty, které dělá sám.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.