Přečtěte si: Bruselu došla s Českem trpělivost. Stopnul miliardové dotace

čtvrtek 15. března 2012 ·

Ministerstvo financí Právu potvrdilo, že kvůli netransparentnímu nakládání s dotacemi Evropské unie a špatné kontrole byl České republice poprvé v historii minimálně na několik měsíců pozastaven přísun dotací z evropských fondů. Česko tak bylo Evropskou komisí (EK) donuceno k tomu, aby do června nežádalo o zpětné proplacení peněz, které stát platí příjemcům dotací z evropských fondů.

Z článku Jakuba Svobody v Novinky.cz vybíráme:

„Na jednání byl domluven časový harmonogram kroků, které se ČR zavázala splnit – jedná se o otázky řídících kontrol, nastavení auditního systému, řešení identifikovaných nesrovnalostí a administrativní kapacity. Pokud ČR splní dohodnuté kroky do června 2012, EK nepřistoupí k pozastavení programů,“ sdělil Právu Jakub Haas z ministerstva financí. Jak dodal, příjemci dotací ale budou dostávat peníze bez změny dál.


Důvodem opatření jsou výtky EK vůči tuzemskému auditnímu a kontrolnímu systému, řekla ČTK mluvčí ministerstva pro místní rozvoj (MMR) Jana Jabůrková.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
15. března 2012 v 9:04  

Důvodem opatření jsou výtky EK vůči tuzemskému auditnímu a kontrolnímu systému, řekla ČTK mluvčí ministerstva pro místní rozvoj (MMR) Jana Jabůrková.

ČR + Bulharsko, že oni nám nevěří ? Zřejmě mají obavy z toho, aby penízky nezmizely v daňových rájích na kontech kmotrů. Co bude s těmi 53 miliardami, které ještě MŠMT nebylo schopno vyčerpat ? To ví jedině Bůh. Tož dobře to vláda válí !!!!???

Anonymní řekl(a)...
15. března 2012 v 9:16  

Docela slušný mezinárodní průser.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.