Karel Klatovský: První ročník celostátní soutěže Office Arena již odstartoval

čtvrtek 29. března 2012 ·

Soutěž odborných znalostí a využívání aplikací Microsoft Office je realizovaná jako jedna z aktivit Partneři ve vzdělávání společnosti Microsoft ČR. Cílem celé soutěže je zjistit a zhodnotit znalosti žáků základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií všech krajů České republiky při práci se základními aplikacemi sady Microsoft Office. Soutěž je realizována ve spolupráci s vybranými vzdělávacími centry společnosti Microsoft a dalšími partnery. Žáci jsou rozděleni do věkových kategorií a podle nich bude upravena i náročnost úkolů, kterou uchazeči soutěže budou muset splnit. Žáci základní škol budou dokazovat nejen svou technickou znalost, ale zároveň musí zvládnout neméně důležitou část soutěže: prezentační a komunikačních dovedností.

Dalším, neméně důležitým cílem soutěže odborných a komunikačních znalostí je dlouhodobě zajistit srovnání úrovně základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií ČR v používání informačních technologií se zaměřením na aplikace Microsoft Office.

Soutěže se mohou zúčastnit žáci základních škol 2. stupně a žáci víceletých gymnázii odpovídajících ročníků. Soutěž je dobrovolná a určená jednotlivcům, kteří v době konání soutěže navštěvují příslušný ročník.

Žáci jsou rozděleni do těchto kategorií:
  • Kategorie A - je určena žákům 6. a 7. ročníků základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázii (prima a sekunda).
  • Kategorie B - je určena žákům 8. a 9. ročníků základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázii (tercie a kvarta).
přičemž se soutěží v těchto tématech:
  • Téma A: „Informační technologie - včera, dnes a zítra“
  • Téma B: „Digitální svět kolem nás“
Průběh soutěže je takový, že školní kola se uskutečnila pod vedením garanta soutěže v jednotlivých školách vybraného ředitelem školy. Vítěz v každé kategorii se přihlásí do kola krajského. Do krajského kola pak hodnoticí komise vybere 15 nejlepších prací ze školních kol z každé kategorie. Organizátoři školních kol jsou povinni zaslat přihlášky vítězů školních kol v jednotlivých kategoriích, případně náhradníků, organizátorovi krajského kola soutěže, a to v termínu uvedeném na webových stránkách soutěže. Spolu s přihláškami jsou organizátoři školních kol povinni zaslat organizátorovi krajského kola soutěže údaje o počtu soutěžících ve školním kole.

Do celostátního kola soutěže postupuje pouze vítěz krajského kola soutěže v každé kategorii.
Letošní kolo přihlášek je bohužel již uzavřeno, v případě zájmu o účast v příštím ročníku určitě hlídejte oficiální stránky soutěže na adrese , kde naleznete během několika následujících týdnů a měsíců nejenom fotky a výsledky celostátního finále, ale i informace o dalším ročníku.

Do toho letošního se přihlásilo přes 1900 žáků z celé české republiky a do krajských kol jich postoupilo cca 200. Samotné celostátní finále pak bude znalostním soubojem mezi 30 nejlepšími. Výsledky soutěže budou slavnostně vyhlášeny v květnu 2012 a publikovány mj. na www.office-arena.cz, www.ceskaskola.cz a www.moderniucitel.cz.

Převzato z ModerníUčitel.cz

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
29. března 2012 v 9:35  

Nase skola nepouziva MS Office, usetrili jsme za poslednich dvanact let cca 100 000 Kc a to nepocitam ze by se kupovaly vyrazne casto aktualizace, vicemene vubec, tj. provoz by byl na MSO 2000 a 2003.

Prasto i na nasi skolu dosel mail "shora", ve smyslu, ze se nezapojujeme (rozeslano vsem skolam, ne jenom nam) a urad nahore pritom vyjednal tak dobre podminky pro nakup MS produktu.

Takze vysledek je, ze misto pochvaly, ze jsme usetrili, mame "pokarani", ze se neucastnime souteze, kde muzeme vyhrat notebook, ktery bysme si stejne zaplatili skrz nakup jejich produktu.

Ach jo.

Nepodepisu se, nejsem zvedavy, aby jeste skola za to ze usetri nakonec trpela...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.