Jak hodnotila Evropská komise Individuální projekt národní FINGRAM?

středa 14. března 2012 ·

Nepoučitelnost vedení ministerstva školství a poskoků kmotrů připravujících tyto projekty je neuvěřitelná. Podívejme se na některé výtky ke kontroverznímu projektu FINGRAM, dříve OKNO, ještě dříve CEKOS.

Bohužel se nám podařilo získat je scan materiálu, přepis teprve zajišťujeme, proto publikujeme jen několik snímků textu.


Na výše uvedenou absenci jakýchkoli vstupních analýz a tvrdých dat jsme na kulatých stolech k IIPn upozorňovali, stejná situace je ale u řady dalších výstupů MŠMT: u testování 5. a 9. tříd, u revize RVP atd.


Systém přípravy IPN je zcela netransparentní a zdrojem jsou evidentně klientelistické vazby vedení ministerstva a jeho odborů, koordinované několika profesionálními tvůrci projektů, kteří o potřebách školství nemají ani potuchy.


MŠMT opět prokázalo, že systémově nekomunikuje s okolím, v dalších projektech třeba ignoruje názor Asociace krajů.


3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
14. března 2012 v 8:11  

To je excelentní ukázka toho, jak pracuje MŠMT. Myslíte, že takovou práci vykazuje jen v sekci ESF?

Má ministr vůbec šajnu o tom, co je to projekt či projektové řízení? Zná skutečné potřeby škol, žáků a učitelů? Dovoluje svým podřízeným dialog s kompetentními organizacemi a stranami nebo je to ušité od stolu v zavřené kanceláři?

Anonymní řekl(a)...
14. března 2012 v 12:56  

To jsou celkem trivialni pipominky k projektu, naprosto zakladniho charakteru. Odhaluji naprostou neschopnost vedeni MSMT (EU fondy ma na starosti Zaoralek - mestsky straznik, Program Vzdelavani pro konkurenceschopnost Podubecka - drivejsi eroticka maserka a pozdeji majitelka bordelu po dobu asi 15 let).

Anonymní řekl(a)...
14. března 2012 v 20:31  

14. března 2012 12:56

A všemu tomu šéfuje vězeňský psycholog a technik ze zkrachovalé Tesly Rožnov. Co byste potom chtěl, oni nejsou schopni překonat své omezené hranice.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.