Rozhodnutí o přidělení národní autority ČSMS je plně v kompetenci ministra

čtvrtek 23. února 2012 ·

Na dnešní tiskové konferenci k aktuální situaci kolem Českého svazu motocyklového sportu (ČSMS) a národní autority seznámil ministr školství Josef Dobeš novináře s obsahem dopisu prezidenta FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) Vitta Ippolita.


„Moje rozhodnutí o přidělení národní autority bylo zcela v mojí kompetenci a FIM do něj nebude zasahovat. FIM uznal ČSMS jako svého partnera pro závody mistrovství světa,“ uvedl ministr Dobeš.

Dopis ze dne 22. 2. 2012 obsahuje čtyři zásadní body, na nichž se shodlo představenstvo FIM na základě zprávy komise a které jsou zásadní pro oblast řízení motocyklového sportu:

  • Představenstvo FIM uznalo ČSMS jako sportovní autoritu pro následující závody mistrovství světa – Grand Prix České republiky silničních motorek, MS Superbike, Grand Prix České republiky na ploché dráze a další dva plochodrážní závody mistrovství světa. Pro tyto závody má ČSMS plnou autoritu.
  • Představenstvo FIM uznalo, že přihláška ČSMS do FIM byla podána včas a řádně a dokumentace byla kompletní. Na základě toho doporučí ČSMS do FIM v prosinci letošního roku.
  • K tomuto kroku musí dojít, protože představenstvo není oprávněné ČSMS přijmout, toto právo má pouze Valné shromáždění.
  • Představenstvo FIM potvrzuje, že rozhodnutí ministra Josefa Dobeše o přidělení národní autority bylo zcela v jeho kompetenci. FIM si pouze nárokuje právo rozhodnout o mezinárodní autoritě.

ČSMS tedy přebírá plně roli sportovní autority pro motocyklový sport. Prezident ČSMS Karel Abraham starší, uvedl, že svaz je připraven zajistit fungování všech českých motocyklových šampionátů v tomto roce.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.