Proč má prodavačka platit studium jiným, ptá se Dobeš v online na Aktuálně.cz

středa 1. února 2012 ·


Na otázky čtenářů Aktuálně.cz odpovídal Josef Dobeš v online rozhovoru, ze kterého vybíráme:

Otázka: Jste si jist, že 3 miliardy zmíněné náměstkem Zaorálkem určené na projekty OP VK budou stačit, když jsou rozpracovány projekty za desítky miliard a jen v březnu bude třeba odeslat 900 milionů pro SŠ v projektu EU peníze středním školám a do konce roku dalších 1,8 miliardy pro ZŠ v projektu EU PES?


Ministr školství Josef Dobeš: Děkuji za velmi zasvěcený dotaz, pane Wagnere. Od vás jsem to skutečně čekal. Mám spočítáno, že 3,41 miliardy na proplácení zálohových plateb (šablony a další projekty z OPVK) vystačí do konce června 2012. Pak samozřejmě stejně jako v loňském roce budu žádat pana ministra financí o navýšení těchto peněz. I loni jsem překročil částku původně určenou pro rozpočet, což je důkaz, že peníze čerpám rychleji, než se počítalo. Ale to musím dělat, protože jsem sdělil po vašem jmenovci Janovi Vitulovi operační program, kde se za 2,5 roku téměř nic nezaplatilo.


7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
1. února 2012 v 15:25  

Tedy to o té prodavačce, to je skutečně POPULISMUS velkými písmeny.

Už jen zbývá, aby nám tu Dobeš začal deportovat prohnilé intelektuály do dolů či sléváren.

Bohužel tupcům jako je on opravdu nemusí být jasné, že i prodavačkám či dlaždičům jsou lidé, kteří místo aby si od střední školy vydělávali, studovali VŠ či ještě dál, k něčemu užiteční.

Anonymní řekl(a)...
1. února 2012 v 16:22  

A proč mají jiný platit prodavačce její odbornou přípravu?
To je pořád dokola. Přesně v kontextu s myšlééééénkami pana prezidenta o parazitujících studentech na vysokých školách.

Anonymní řekl(a)...
1. února 2012 v 16:57  

Klid, to se jen projevuje dobesova hloupost. Prodavacka v obchode samozrejme nic neplati, naopak je cistym prijemcem v ramci statniho rozpoctu (zdravotni, davky, pridavky na deti, nezamestnanost atd. atd.)

Anonymní řekl(a)...
1. února 2012 v 17:10  

A co treba takoveto pocty (odhady). Chci studovat pedagogiku. Na 5 let si pujcim od banky 100.000,-. Po studiu vratim 150.000,-. Dalsich 150.000,- behem studia do me osoby vlozi rodice (popr. brigada) za koleje, stravu, cestovani ... Nastoupim potom do skolstvi, kde mam srovnatelny plat s ucitelkou MS (se stredni skolou), ktera si jiz tech 5 let vydelavala. Za tu dobu si vydelala cca 1.000.000,-. To znamena, ze ja jsem oproti ni v minusu 1.300.000,-. Kazdy rok si vydelam priblizne o 30.000,- vice nez ona. Za kolik let se mi to studium vyplati? :-) Vse by melo byt rozdeleno spravedliveji. Ucitele aprobovani s VS cca 5.000,- nad prumerem republiky, ucitele s VS neaprobovani na prumeru platu republiky (aprobovanost az po 10 letech), stredoskolaci 5.000 pod prumerem (aprobovanost po 15 letech). ... Je to jen takovy kupecky pocet :-)))obbyw

Anonymní řekl(a)...
1. února 2012 v 18:28  

A proč já mám prodavačce platit ze svých odvedených daní sociální dávky, když ze svého platu neuživí rodinu?

Anonymní řekl(a)...
1. února 2012 v 20:35  

Výborně!! A ještě je blbý, že musim platit za stavbu dálničních odpočívadel, protože nikdy na žadném nestavím.

Anonymní řekl(a)...
2. února 2012 v 12:22  

Co to ten demagog plácá? Tak snad jednou máme solidaritu, máme jí ve všem jiném, tak proč by se najednou neměla týkat zrovna vzdělání? Za prvé, ta prodavačka se svým příjmem platí někomu tak velike kulové (s velkou pravděpodobností má minimální nebou žádnou daň) a za druhé, když už se něčím případně podílíi na stavbě předražené dálnice na druhé straně republiky (taky jí nevyužije), na tunelech Openkrad a Blanka v Praze (9 z 10ti občanů ČR taky nevyužije), podílí se daněmi na hromadě jiných nesmyslů, které jsou dotovány ve jménu solidarity ("nepřizpůsobiví", městská policie atd.), tak proč by jí mělo vadit, že stát investuje do vzdělání třeba právě jejího budoucího zaměstnavatele, nebo zaměstnavatele jejích ratolestí? Uchází mi logika páně Dobeše a čím dál tím více se mi do myšlenkových map vrývá ve spojení s jeho jménem povedená podobizna z již pověstné obálky Reflexu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.