Přečtěte si: Dobeš povýší svého poradce Baumruka. I přes průšvih s dotačním programem

čtvrtek 2. února 2012 ·

Ministerstvo školství přichystalo další personální rošádu. Šéf Národního institutu pro děti a mládež Jiří Veverka opouští svůj post a nahradí ho Jiří Baumruk, který měl na ministerstvu na starost zpackaný projekt Sport za 650 milionů korun. Kvůli němu Evropská komise pozastavila tok dotací do českého školství.


Z článku Kateřiny Frouzové a taj v iDNES.cz vybíráme:

"Pan ministr je autorem rozhodnutí odvolat pana ředitele Jiřího Veverku a na jeho místo jmenovat pana Jiřího Baumruka," odpověděl na otázky MF DNES zástupce šéfa institutu Jiří Zajíc.

Baumruk tak v jednom dni sice přišel o práci na kontroverzním a patrně i špatně vedeném projektu, ale hned tentýž den mu ministerstvo našlo náhradu.

Podle Zajíce Veverka ve funkci nijak nechyboval a k jeho odvolání tak Dobeš neměl pádný důvod.
"Ministerstvo se rozhodlo pro tuto personální změnu, aby uvolnilo pracovní kapacitu pana Veverky pro řešení projektu ESF - Klíče pro život. Ministr Josef Dobeš jmenoval pana Baumruka díky jeho dlouholeté erudici v oblasti vzdělávání a dlouholetým zkušenostem s prací s mládeží," řekl Dobešův náměstek pro sport Jan Kocourek.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
2. února 2012 v 13:20  

Zkrátka "Milý daňový poplatníku, pan ministr se nesměje na tebe, ale tobě"

Anonymní řekl(a)...
2. února 2012 v 14:11  

No to si dovolil hodně. Patrně tento svůj krok měl nejprve konzultovat s pozoruhodným socanským a vlezdobruselským tandemem Chládek a Rychlík a nechat posoudit redakční radou České školy.

poste.restante řekl(a)...
2. února 2012 v 14:38  

Kdysi platívalo:
Kdo nic nedělá, ten nic nepokazí.
Kdo nic nepokazí, bývá pochválen.
Kdy byl pochválen, bývá povýšen.
Kdy byl povýšen, ten nic nedělá.
...

No a ministr to jen vylepšil:
Kdo nic nepokazí, bude odvolán.
Kdo něco pokazí, bude povýšen....

Také nechápu, proč je kvůli tomu tolik řečí.
:-)

Anonymní řekl(a)...
2. února 2012 v 14:47  

14:11
Vůbec si nedovolil hodně. Udělal jen to, co se od něj dalo čekat. A nic dobrého, speciálně nic promyšleného, už od něj nikdo nečeká.

A pana Rychlíka je mi docela líto. Jeho prací jako novináře bylo a je referovat o vzdělávání a vůbec nemůže za to, že se k této práci dostal v době, kdy vede školství sebestředný arogantní ignorant (omlouvám se jednomu zde užívanému nicku za použití tohoto slova v základním plném významu).

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.