Přečtěte si: Dobeš je na odpis, nástupkyní by mohla být Navrátilová

sobota 4. února 2012 ·

Dny Josefa Dobeše (VV) v čele ministerstva školství jsou už nejspíš sečteny. Trpělivost s jeho excesy totiž začíná docházet i politikům jeho vlastní strany. Jako o jeho nástupkyni se podle informací Práva mluví o místopředsedkyni Věcí veřejných Dagmar Navrátilové.


článku Marka Přibila v Novinky.cz vybíráme:

Pohár přetekl poté, co se k hrozící ztrátě 53 miliard z eurofondů a válce s vysokými školami přidalo možné porušení zákona, když si Dobeš do svého tiskového oddělení přivedl člena Rady Českého rozhlasu Antonína Zelenku. Zákon přitom zakazuje členům rady funkce ve veřejné správě.


Navrátilová, o níž se spekuluje, je místopředsedkyní sněmovního školského výboru a jako vystudovaná pedagožka se školstvím dlouhodobě zabývá. „O personálních otázkách jsme se nebavili. Nad tímto tématem jsem nepřemýšlela,“ řekla v pátek večer Navrátilová Právu na otázku, zda by funkci vzala.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
4. února 2012 v 22:50  

Jeden neshopa z VV za druhého? No to nás určitě zachrání!!!

Anonymní řekl(a)...
5. února 2012 v 0:43  

Bomba...
Druhá Kuchtová na obzoru, tentokrát ovšem pod kuratelou gurua Bárty.
Za co, panebože, za co?

Anonymní řekl(a)...
5. února 2012 v 10:25  

VV na podzim zaorat a na jaře nevykopat.

Anonymní řekl(a)...
5. února 2012 v 11:16  

Až na podzim???

David Hawiger řekl(a)...
5. února 2012 v 12:37  

Jestli to myslí ve VV vážně (čemuž bohužel už nevěřím), pak se povznesou nad stranickou příslušností a budou hledat profesionála.
Bohužel jedním z důležitých faktorů výběru by měly být i zkušenosti s krizovým managementem.

Jen připomínám lidem z "Věcí Veřejných", že školství a vzdělávání je skutečně věcí veřejnou.
A poskytnuté zdroje z EU nejsou primárně určeny podnikatelům a zájmovým generálně-dodavatelským uskupením (techniky či školení), ale učitelům v regionech a žákům.

Anonymní řekl(a)...
5. února 2012 v 18:16  

Takový nápad - poblíž města Hranice je obec zvaná Černotín ( směr Hustopeče )a odtud pochází poslankyně za náš kraj slečna Andrýsová z VV. Neškodilo by povykládat si s ní na téma Dobeš a školství a její způsob podpory ( nepodpory ) Dobeše.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.