Přečtěte si: Brusel píše do Prahy: Omlouváme se, že jsme Vás nechápali

sobota 4. února 2012 ·

Po prvotním překvapení začínají konečně evropští lídři oceňovat postoj české vlády k evropské smlouvě o rozpočtové odpovědnosti a vyjadřují České republice své sympatie.


Z článku Jindřicha Šídla v iHNed.cz vybíráme:

Naposledy tuto necitlivost prokázal dopis Evropské komise ministru školství Jeho Excelenci Josefu Dobešovi, v němž se nikým nevolená eurobyrokratka Áurelio Cecílio snažila poškodit (navíc v angličtině, za což se také omlouváme) oprávněné národní zájmy České republiky, když zcela neuctivým - a vzhledem k evropsky proslulé integritě J. E. Dobeše i osobně urážlivým - způsobem zpochybnila nezadatelné právo České republiky rozdělit naše společné peníze způsobem, který nejlépe vyhovuje Vašim kulturním zvykům a tradicím.

Uvědomujeme si, jak pobuřující byla zejména následující pasáž hodnocení projektů OKNO a SPORT, na něž jste žádali pouhou miliardu korun, jakkoliv jsme si vědomi, že by Vaše úřady byly schopny utratit jakoukoliv libovolně vyšší částku: "Neexistuje žádný finanční plán projektu, který by umožnil řádné posouzení výdajů. Největší část rozpočtu, 53 procent, je plánována na analýzy, podklady a televizní spoty, což je prostě nepřijatelné. Příjemci peněz mají být konkrétní lidé, ne mediální společnosti."

Tuto arogantní odpověď, vycházející pouze z neomluvitelné neznalosti české reality, jsme připraveni okamžitě napravit.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
4. února 2012 v 12:45  

Tak,tak. Musíme to brát s humorem. Byli jsme před dotacemi, budeme i po nich.

Anonymní řekl(a)...
5. února 2012 v 10:29  

4. února 2012 12:45

Berme to s humorem ? Mohli jsme získat 53 miliard, tak je nezískáme. Vracíme se do doby kamenné ?

Anonymní řekl(a)...
5. února 2012 v 11:19  

Byli jsme bez nich předtím, budeme bez nich i potom. Stejně by je dostaly ty nenažrané chřtány a ne školy...

Anonymní řekl(a)...
5. února 2012 v 12:08  

5. února 2012 11:19

A o to, aby se peníze dostaly k žákovi přece usiluje EK. To že naši korytáři přemýšlí, jak by si naplnili žleby je podle nich špatné. Tyto peníze opravdu školství potřebuje a VV nechť táhnou k čertu.

Zen řekl(a)...
5. února 2012 v 19:52  

Jenom VV? Neni to trochu malo?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.