Na týden vysokoškolákem!

sobota 4. února 2012 ·

Vysoká škola CEVRO Institut pořádá ve dnech 5. – 9. března 2012 projekt s názvem „Na týden vysokoškolákem!“. Na vlastní kůži tak budete mít možnost poznat týden života studenta vysoké školy a vyzkoušet si vysokoškolský styl výuky. Setkáte se zde s řadou špičkových vyučujících a poznáte nové přátele s podobnými zájmy. V závěru složíte test a obdržíte absolventský certifikát.


Autor projektu p. Luděk, student 3. ročníku Bc. studia Politologie, dodává: „…CEVRO Institut je škola, která dává studentům prostor realizovat se a rozvíjet se. Například z mého nápadu umožnit maturantům VŠ studium u nás na zkoušku vznikla tato velmi podařená akce.“ Jeho myšlenka prý vycházela z toho, že běžný uchazeč o VŠ studium se stresuje, jak to na VŠ bude vypadat. Tento kurz mu na jedné straně může ukázat, že není nutné se VŠ prostředí obávat, na druhé straně pak absolvent kurzu, který ve výsledku půjde na jinou – třeba i veřejnou školu, uvidí rozdíl v přístupu. Student bude mít možnost pocítit, že nemusí být jen jako číslo v systému. Absolvent kurzu si také snadno ověří, proč stojí zato si za vzdělání připlatit, protože mezi školným a kvalitou lze najít paralelu. Za vznikem Luďkova nápadu stála jeho vlastní motivace pomoci své škole v propagaci a zároveň možnost, jak CEVRO Institut odlišit od jiných vysokých škol, které takovéto projekty nenabízejí. Díky škole měl Luděk možnost získat dlouhodobou stáž v neziskové organizaci, kde pracuje např. na přípravě evropských projektů, nebo se mohl také podívat například do Evropského parlamentu.

Podmínky pro účast: student maturitního ročníku; zodpovědný přístup; zájem o studium na vysoké škole společenskovědního či ekonomického zaměření; souhlas Vaší střední školy.

Vyplněné přihlášky zašlete prosím nejpozději do 20. února 2012 na e-mail ondrej.kubovy@vsci.cz. Přihláškové formuláře a podrobné informace o projektu naleznete na webu školy www.cevroinstitut.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.