Marcel Chládek: Pokud je ministerstvo školství Titanic, je Josef Dobeš tím osudným ledovcem

sobota 11. února 2012 ·

Josef Dobeš se v nedávném rozhovoru pro Hospodářské noviny nechal slyšet, že ministerstvo školství je jako Titanic. S tím nelze než souhlasit, resort se pod vedením Josefa Dobeše opravdu stal neovladatelným plavidlem, které se neúprosně sune ke dnu, navíc s katastrofálním nedostatkem záchranných člunů. Josef Dobeš sice tvrdí, že chce Titanic zvládnout, svým dosavadním konáním, kdy je už téměř rok a půl ve funkci, však spíše vrtá do trupu další díry, aby šla loď ke dnu rychleji.


Za dobu Dobešova působení v čele resortu jsme byli svědky mnoha jeho nekompetentních rozhodnutí a lží, kterými se snažil zastírat svou neschopnost resort vést. Bohužel není všem dnům konec, a pokud se Josef Dobeš na můstku Titaniku udrží, čekají české školství mnohem horší časy. Za všechno bych chtěl jmenovat například riziko, že Česká republika kvůli jeho neschopnosti může přijít o 53 miliard korun z fondů Evropské unie, ale také například další palčivý problém jménem reforma financování regionálního školství. V této věci totiž reálně hrozí naprostá likvidace sítě venkovských škol, kdy by v některých okresech mělo být zrušeno až 80% z nich.

Josef Dobeš nám však bude neustále do tváře lhát, jak mu na jeho resortu záleží a jak jsou vlastně jeho problémy pouhou nafouknutou bublinou z úst jeho kritiků v čele se mnou. Josefe Dobeši, měl byste – ač je to v rozporu s morálkou všech slušných kapitánů – okamžitě opustit lodní můstek a plavidlo. Jen tak je totiž možné, aby české školství neskončilo na dně jako Vámi zmíněný Titanic.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
11. února 2012 v 11:36  

Pana Chládka je v opozici škoda. Nechtěl by dělat náměstka na MŠMT?

Anonymní řekl(a)...
11. února 2012 v 18:39  

Namestka Dobesovi???

Anonymní řekl(a)...
11. února 2012 v 20:31  

11. února 2012 11:36

Nejsi blazen?

Anonymní řekl(a)...
12. února 2012 v 8:09  

Ať ukáže, co umí a připraví se na svou kariéru. Za dva roky pak převezme funkci ministra a bude odbornou pedagogickou veřejností ihned milován.

Anonymní řekl(a)...
12. února 2012 v 15:49  

Ty jsi magor ! (pokud nejsi treba Zaoralek z MSMT :-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.