ČT4: Nový motocyklový svaz uspořádá Velké ceny, sport řídí dál Autoklub

pátek 24. února 2012 ·

Partnerem Mezinárodní motocyklové federace (FIM) v České republice je i nadále Autoklub České republiky (AČR). Ministr školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) Josef Dobeš dnes sice uvedl, že FIM písemně potvrdila, že takzvanou autoritu převede na nově založený Český svaz motocyklového sportu (ČSMS), mezinárodní federace se ale v dopise k podobnému kroku nezavázala. "Prezident FIM mi dnes zaslal dopis, ve kterém uznal ČSMS jako sportovní autoritu již pro pořádání závodů mistrovství světa v roce 2012," uvedl na tiskové konferenci Dobeš s tím, že v prosinci na valném shromáždění federace bude ČSMS přijat jako řádný a plnohodnotný člen.


Z článku v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Podobný závazek ale v dopise, který Dobeš novinářům nepředložil, není. Poukázal na to prezident Autoklubu ČR Roman Ječmínek, jenž dopis adresovaný Autoklubu, ministru Dobešovi a prezidentovi ČSMS Karlu Abrahamovi staršímu dal novinářům k dispozici.

"Informace prezentované na dnešní tiskové konferenci ministra neodpovídají obsahu dopisu. Autoklub i nadále řídí motocyklový sport v České republice a reprezentuje Českou republiku v zahraničí," uvedl Ječmínek v oficiálním prohlášení.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.