Základy bankovnictví

úterý 24. ledna 2012 ·

Poznejte, jak banky fungují!

Kniha Základy bankovnictví poskytuje nejdůležitější informace o tom, na jakém základě obchodní banky poskytují své služby. Neklade si za cíl popsat do nejmenších podrobností jednotlivé bankovní obchody, jejím záměrem vysvětlit jejich podstatu a rizika, která jsou s nimi spojená, z pohledu bank i z pohledu jejich klientů. Nabízí také návod, jak se těmto rizikům vyhnout nebo je alespoň minimalizovat.

Základy bankovnictví vás seznámí mimo jiné s:
  • základními službami, které obchodní banky poskytují, včetně zákonů, jimiž se musí řídit,
  • informacemi o základních rizicích, s nimiž se setkávají,
  • nejdůležitějšími druhy depozitních obchodů,
  • formami a nástroji platebního styku (hotovostního i bezhotovostního, tuzemského i zahraničního),
  • úvěrovými obchody,
  • základními bezpečnostními pravidly využívání bankovních služeb.
O autorovi:
Ing. Zbyněk Kalabis po absolvování Vysoké školy ekonomické v Praze pracoval na pobočce Praha 4 Státní banky československé (SBČs), později na jejím ústředí a v centrále Komerční banky. V současné době je tajemníkem a odborným asistentem katedry bankovnictví a pojišťovnictví Bankovního institutu VŠ.

Více informací o knize naleznete a s 20% slevou do 25. 1. 2012 zakoupíte na http://knihy.cpress.cz/zaklady-bankovnictvi.html.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.