Ministr Dobeš v pořadu ČT24 Události, komentáře 23. ledna

úterý 24. ledna 2012 ·

"Ty schůzky, které teď mají následovat, mají být o té křižovatce. Teď jsme na křižovatce, což je ten věcný záměr. A teprve ta cesta, kterou se vydáme, je o tom paragrafovém znění. A o tom se pojďme bavit. Ale musíme diskutovat a nemůžeme říct: "Stáhněte věcné záměry, jinak se s vámi nebavíme."


Rektor Univerzity Palackého v Olomouci Miroslav Mašláň o zavádění školného: "Já osobně jsem zastáncem školného a myslím si, že právě jeden ze způsobů, jak dosáhnout zvýšení kvality, je i zavedení školného."

Předseda Akademického senátu ČVUT Petr Konvalinka: "Já se školným nemám problém. (…) Mně ale vadí návrh zákona o finanční pomoci studentům, který si myslím, že nahrává našim bankovním ústavům desetitisíce klientů, za které bude stát platit úroky z těch úvěrů, které si studenti budou brát na placení školného a my (stát) to budeme platit z veřejných prostředků, které by jinak mohly dostat veřejné vysoké školy."


Podívejte se na nahrávku pořadu na webu iVysílání



4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
24. ledna 2012 v 9:32  

No, je vidět, že to Pepovi dělá fakt dobře, ta pozice síly. Alespoň na těch pár měsíců, pak půjde zase zpátky někam "k pásu", ale bude moci vzpomínat, jak s těmi prohnilými intelektuály zametal.

Akademici: "Nám se na věcných záměrech nelíbí tohle, tohle, tohle... - představovali bychom si to jinak.

Pepa: "Polibte mi p..., na věcných záměrech nic nezměním. Ale jestli opravdu chcete, můžeme o nich tak hodinku-dvě diskutovat. A pak ještě budete moci dát připomínky k paragrafovému znění. Hádejte, co si s nimi vytřu!"

Anonymní řekl(a)...
24. ledna 2012 v 12:39  

To je velice trefny komentar k Dobesovi :-)

Anonymní řekl(a)...
24. ledna 2012 v 15:37  

"Veřejné VŠ jsou asociální, protože i prodavačka či klempíř je platí ze svých daní"
Nebýt vysokoškoláků, neměla by prodavačka ani co, ani kde prodávat, klempíř by patrně neměl práci atd. Je to zájem opravdu všech, ne jen těch, kteří přímo studují.
"Politici nominovaní do Rady by měli být z regionu, protože VŠ je přínos pro region"
To snad nemyslí vážně! Copak na UK studují jen Pražáci? Naopak bychom se měli snažit, aby přišlo více studentů i ze zahraničí, aby naši studenti dostávali stipendia do zahraničí, v tom by měla hrát EU, a nejen ona, svou roli společného duchovního prostoru. A hlavně se nevracejme k Rakousku-Uhersku.
"Aby politici měli kontrolu"
Sic!
"Pozval jsem si rektora UK"
Vnímá Dobeš rozdíl mezi "pozval jsem si" a "pozval jsem"?

"K9 - Můžeme za poslanecké kluby garantovat, že tento věcný záměr v této podobě projde Sněmovnou."
CO TO JE ZA DEMOKRACII?

Pytlik Blaha řekl(a)...
24. ledna 2012 v 22:49  

"Pozvat si" někoho má velké kouzlo až v procestu loučení:
"Rektor, dejte si odchod! A jedu, jedu!"

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.