Přečtěte si: Sexuální výchova v otěži samotných studentů

neděle 8. ledna 2012 ·

Sexuální výchova se již delší dobu potýká s vlnou odporu především z řad konzervativnějších rodičů. Na dítě prý může působit negativně v jeho psychickém vývoji. Samotní učitelé základních a středních škol proto k této osvětě zaujímají spíše neutrální postoj. Situaci se jim rozhodlo ulehčit několik teenagerů - studentů, kteří se této sexuální osvěty ujali dobrovolně. Své vrstevníky tak ve zdárně uvolněnější atmosféře varují před hrozícím nebezpečím nákazy pohlavní chorobou či nechtěným otěhotněním.

Z článku mba v Česká televize.cz vybíráme:

Felix Strouhal, přednášející student: "Nemůžeme očekávat od mladých lidí, že budou se sexem čekat až do manželství. Všichni to tak určitě mít nebudou. V ČR jen 3% lidí mají za život jen jednoho sexuálního partnera, ti ostatní jich mají víc a někdy v průběhu života se vystaví riziku nějakému nebezpečí. Je důležité, aby o tom nebezpečí byli informováni. Bylo by úžasné, kdyby tuto roli zastávala rodina. Bohužel rodina v této oblasti selhává."

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
9. ledna 2012 v 16:25  

KOnečně to někoho napadlo. Souhlas.

Luděk Blaha řekl(a)...
9. ledna 2012 v 23:21  

Tak ještě nějakou tu ohlávku pro výchovu k národní hrdosti, etickou, enviromentální. Pak i hudební, výtvarnou a tělesnou.
Když se to osvědčí, může se takto pokrýt výuka všech vyučovacích předmětů, ke kterým učitelé zaujímají spíše neutrální postoj.
K výuce pak nebude třeba ani bakalářů a děti si užijí zábavy do sytosti.
A my budeme mít čas na nějakou prospěšnou práci. Třeba se navzájem vzdělávat se svými vrstevníky. Bude ovšem nezbytné dovybavit se ostruhami a bičíkem.

poste.restante řekl(a)...
10. ledna 2012 v 1:35  

Každou takovou aktivitu je třeba podpořit.
Není ale od věci si uvědomit, že motivem pro tuto akci mládeže byla tristní situace v sexuální výchově v rodinách a bohužel často také ve škole.

Mimochodem, a co na to paní Jochová?

Anonymní řekl(a)...
10. ledna 2012 v 12:06  

S paní Jochovou už to po shlédnutí televizního pořadu seklo.

Luděk Blaha řekl(a)...
10. ledna 2012 v 14:07  

Vynikající je, že lektorští vrstevníci (lepší než vrstevničtí lektoři) mohou praktikovat cvičení bez nebezpečí střetu se zákonem.
Paní Jochová se pokusila zalét dvorek asfaltem, ale ona ta seménka poznání si vždycky nějakou skulinku najdou a travička potěšení se zazelená...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.