Přečtěte si: Ředitelé škol z Pardubicka se obávají účelových výběrových řízení

úterý 24. ledna 2012 ·

Ředitelé středních škol v Pardubickém kraji s nejistotou vzhlížejí k plánovanému vypisování nových výběrových řízení na své posty. Hejtmanství jej učiní na základě nového školského zákona a podle ředitelů jde o nástroj, jak ve vedení škol udržet loajální osoby a s těmi nepohodlnými se naopak rozloučit. Nařčení z jakéhokoliv podchycení "poslušných" ředitelů však odmítá radní pro školství v Pardubickém kraji Jana Pernicová.

Z článku ČT24 v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Pardubický kraj vypíše celkem 54 konkurzů. Zdejší školy tak zažijí největší personální zemětřesení od roku 1990. Krajská opozice se však obává, že vedení kraje bude vybírat jen loajální ředitele škol. Pořadí ve výběrovém řízení sice určí komise, ale poslední slovo, bez ohledu na její doporučení, bude mít radní kraje Jana Pernicová a její kolegové. "Zřizovatel má v ruce, nechci říct zbraň, ale nástroj, jak se s tím ředitelem domluvit, nebo nedomluvit," uvedl ředitel pardubického gymnázia Otto Horák.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
25. ledna 2012 v 8:27  

Ona ta politická sranda začala už v době, kdy byly zrušeny školské úřady. Možná zajímavý námět do pořadu Retro. Vzpomínáte na ty krásné doby, kdy jste se dohadovali s ředitelem školského úřadu, zatímco dnes "držíte hubu a krok", když hovoří zástupce hejtmana pro školství?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.