Nejlepší mladí chemici změří své síly v Pardubicích

úterý 24. ledna 2012 ·

Největší oborová soutěž svého druhu vstoupila do druhé poloviny. V prvním kole se soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika zúčastnilo 67 škol z Pardubického, Královéhradeckého a Středočeského kraje. Celkem bylo testováno 1530 žáků osmých a devátých tříd základních škol. V tuto chvíli již známe 38 postupujících do druhého kola.


Druhé kolo testovací části proběhne 31. ledna v prostorách Střední průmyslové školy chemické v Pardubicích. Finalisty nejprve čeká další test z teoretických znalostí, po němž bude následovat zkouška praktických dovedností v laboratoři. Odborná komise zhodnotí výsledky dosažené v obou částech soutěže a rozhodne o celkovém vítězi. I letos do druhého kola postoupilo nejvíce žáků ze ZŠ Npor. Eliáše v Pardubicích, která se stává již tradiční líhní chemických talentů. „Nebylo pro nás překvapením, že soutěž opanovali žáci ze základní školy Npor. Eliáše. Tam se chemie těší velké pozornosti a výsledky pana učitele Císaře jsou skutečně vynikající. Potěšily nás ale i některé menší školy jako např. Trhová Kamenice nebo Cerekvice nad Loučnou, které sice nemají k výuce chemie zrovna ideální podmínky, přesto se ale dokázaly probojovat mezi ty nejlepší,“ říká Ing. Alena Volejníková ze SPŠCH, která je autorkou testů a odbornou garantkou soutěže.

O den dříve se do Pardubic rozjedou i zástupci a učitelé 12 škol, které se letos účastnily projektové části. Úkolem třídních kolektivů bylo od listopadu do konce ledna vytvořit projekt na téma „Potraviny a chemie“. 30. ledna budou vysláni 2 žáci z každé soutěžící školy, aby na půdě SPŠCH prezentovali a obhajovali svůj projekt. Pro autory nejlepších zpracování jsou připraveny hodnotné ceny.

Ani učitelé letos nepřijdou zkrátka. Součástí soutěže je totiž i vyhlášení kategorie Nejlepší učitel chemie roku. Titul krále pedagogů získá ten chemikář, jehož žáci dosáhnou v testové části nejvyššího bodového průměru.

Výsledky všech tří soutěžních kategorií se dozvíme na slavnostním vyhlášení dne 9. února 2012 v ABC Klubu Na Olšinkách.

Soutěž „Hledáme nejlepšího mladého chemika“ pořádá Střední průmyslová škola chemická v Pardubicích pod záštitou ing. Jany Pernicové, členky Rady Pardubického kraje.

Generálními partnery soutěže jsou Synthesia, a.s., Lučební závody Draslovka a.s. Kolín, ČSOB Pojišťovna, Univerzita Pardubice a BAYER s.r.o.

Marketingovým partnerem akce je Czech marketing s.r.o.

Soutěž dále podpořily: Svaz chemického průmyslu ČR, Výzkumný ústav organických syntéz a.s., EXPLOSIA, a.s., Paramo a.s., Era od Poštovní spořitelny, Radka spol. s.r.o. Pardubice, Vodní zdroje Chrudim, spol. s r.o., Vitrum Praha s. r.o., Lonza Biotec s.r.o. a Alfredo catering.

Mediálními partnery akce jsou Deník a Český rozhlas Pardubice. Soutěž mediálně podporují také CHEMAGAZÍN, portál Chrudimka.cz a Life4us.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.