Přečtěte si: Ministerstvo školství získalo z fondů EU méně peněz, než tvrdí

pátek 6. ledna 2012 ·

Ministerstvo školství vyčerpalo z evropských fondů méně peněz, než kolik tvrdí. Radiožurnál to zjistil porovnáním oficiálních dat. Ministr Josef Dobeš uvedl, že jeho úřad už u Evropské komise zajistil proplacení víc než 12 procent všech prostředků, které stát utratil v operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Skutečný výsledek je přitom ani ne poloviční.

Z článku Ondřeje Housky v Rozhlas.cz vybíráme:

Evropská komise zatím Česku proplatila jen 5,5 procenta peněz v tomto programu. To znamená, že do státního rozpočtu z Bruselu přišly 3 miliardy korun.


Ministerstvo přitom udává, že do Bruselu odeslalo ke schválení 12,5 procenta výdajů. To je sice pravda, jenže Evropská komise tyto dodatečné platby zatím neschválila. Přičemž tu poslední, která odešla v prosinci, Česku výslovně odmítla proplatit.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2012 v 18:55  

To není mnoho, když už čerpání brzo skončí....

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2012 v 19:49  

Já jsem za dobu působení pana ministra zaznamenal jen velmi málo pravdivých slov z jeho úst a i ta se často následně ukázala coby lži a polopravdy. Takže mě to vůbec nepřekvapuje. Pěkný příklad žákům dává tenhleten baron Prášil. Ještě, že dítka školou povinná politika nezajímá a mnoho z nich ani neví, kdo to Dobeš je. Mnoho z nás na něj bohužel dlouho nezapomeneme.

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2012 v 20:16  

To by se mohlo dát do "Dobešových" testů 9. tříd jako slovní úloha: ČR obdržela 3 miliardy, což je 5,5%. Pan ministr tvrdí, že obdržela více než 12%. Kolik Kč by bývala musela ČR minimálně obdržet, aby pan ministr nebyl lhář?

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2012 v 21:58  

Začínám nabývat dojmu, že rčení - kdo lže, ten i krade je pravdivé. A kdo nevěří, ať na ministerstvo školství běží.

Anonymní řekl(a)...
8. ledna 2012 v 12:37  

Čtěte: http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-proc-mame-problem-s-eurofondy-dy5-/p_politika.asp?c=A120103_105014_p_politika_wag

Čtěte: http://fragmenty.cz/iy099975.html

Čtěte: http://fragmenty.cz/iy099979.html

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.