Přečtěte si: Ministerští právníci brzdí Dobeše, na motocyklový sport vyslovil jen svůj názor

pondělí 30. ledna 2012 ·

Ústavní soud začal vůbec poprvé v historii řešit, jestli měl ministr školství Josef Dobeš právo určit, kdo bude motosport v zemi řídit. Ministerstvo školství by nejradši, aby se soudci kauzou vůbec nezabývali, zároveň ale Dobešovi úředníci podle zjištění České televize ministra ve všech jeho krocích rozhodně nepodpořili. Ministerští právníci tvrdí, že ministr vyslovil svůj názor, že jde o osobní iniciativu ministra, která ovšem nemá právní význam. "Ministr může vyslovit svůj názor...Ten dopis pana ministra nemá povahu právního aktu, přímo neovlivňuje postavení stěžovatele," řekl České televizi ředitel legislativního odboru ministerstva Miroslav Šimůnek.


Z článku lub v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Ministr nicméně označil svůj dopis za závaznou listinu. Z obsáhlého vyjádření právníků mimo jiné vyplývá, že to vidí jinak. Má obsah i formu osobního dopisu a neužívá právního jazyka, domnívají se ministerští právníci.


Ministerstvo zároveň ústavní soudce žádá, aby stížnost zamítli, protože k ní není důvod. Dobešův dopis ale svůj dopad měl. O vůdčí pozici se bojuje v sídle Mezinárodní motocyklové federace, která si národní autoritu vybírá sama. Kvůli nejasnostem teď budou její speciálně vybraní komisaři zjišťovat, proč se kolem organizace motosportu v Česku vytvořil chaos. Problémy potvrzuje i viceprezident Autoklubu ČR Martin Sodomek: "Někteří sponzoři a promotéři pro sezonu 2012 začínají ustupovat od svých smluv, a to není určitě dobré pro motocyklový sport."

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 10:26  

Je to trouba. Kolik dostal od Abrahama st. provizi.

Pytlik Blaha řekl(a)...
30. ledna 2012 v 10:42  

Ministr může vyslovit svůj názor

Pokud guvernér čnb vysloví názor, že by se měly úrokové sazby zvýšit nejméně dvakrát, pak se začnou dít věci.
Srovnání kulhá samozřejmě, protože ministr není taková autorita jako guvernér a může si vyslovovat, co chce, čehož si užívá hojně.
Jako strejda v hospodě.
Nebo jako když mistr José van Dobesch prochází obrazárnou a tu do kubistického obrazu přimaluje kouli, tu Moně Líse knír. A za ním kvačí doprovod a gumuje a retušuje ...

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 12:58  

Nejhorší je, když slovo předběhne myšlenku. Josefe, Josefe,...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.