Přečtěte si: Dobešův projekt je čistý tunel, kritizuje Vitula ministra školství

pondělí 2. ledna 2012 ·

Počet úředníků zabývajících se eurofondy se za ministra školství Josefa Dobeše více než zdvojnásobil, přesto čerpání peněz nefunguje. Může za to špatné řízení a Dobešova chaotická personální politika, řekl v ČT někdejší ředitel sekce pro čerpání evropských fondů a šéf jihomoravské TOP 09 Jan Vitula.

Z článku Marka Přibila v Novinky.cz vybíráme:

Jeden z projektů slouží podle Vituly k vyvádění prostředků prostřednictvím distribuce tiskových materiálů do domácností.


„V novinách vám domů budou chodit letáčky, na nichž bude napsáno, že se nemáte zadlužovat. Je to čistý tunel,“ kritizoval Vitula Dobeše.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
2. ledna 2012 v 22:55  

Peníze jsou sice pro školství taky důležité, ale rozhodně to není to nejdůležitější. Vyřešit, kdo co tuneloval nebo netunelovat ať si řeší úředníci - a nahnal bych do velké zasedačky všechny, kdo na tom mají své podpisy, nepustit je ven, dokud to po sobě nedořeší.

Žádné projekty ani finance za nás učit nebudou, dokonce pochybuju o jejich prospěšnosti pro jakoukoli výuku. MNOHEM VÍC MĚ ŠTVE, ŽE MÁME V DEVÍTKÁCH POLOGRAMOTY A LEŽÁKY. jenže to je našim novinářům šuma fuk.

Anonymní řekl(a)...
3. ledna 2012 v 8:12  

Vitula ČT24, video
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/158979-vitula-odmita-ze-by-po-nem-ministr-dobes-situaci-s-eurofondy-zdedil/

Anonymní řekl(a)...
3. ledna 2012 v 10:30  

2. ledna 2012 22:55

Novinářům to může být fuk, ale co nejlepčímu ministrovi školství všech dob ?

Janek Wagner řekl(a)...
3. ledna 2012 v 10:46  

Novinářům to určitě fuk není, ale ale analýza faktorů vzniku tohoto stavu je přeci jen věcí pedagogického výzkumu. Novináři o něm rádi napíší, ale málokdo z výzkumníků jde se svou kůží na trh.

Podle mne je základním faktorem dlouhodobé podfinancování školství, způsob náboru na pedagogické fakulty před i po převratu, absence základních vizí vzdělávací politiky MŠMT, vlády i společnosti...

Ale mohu se mýlit, možná je důležitější něco jiného, třeba generace dnešních rodičů teenagerů, kteří většinou dospěli za normalizace a pak prošli deziluzí nástupu lumpenburžoazie v 90. letech...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.