MŠMT: Upozornění k zadávání veřejných zakázek

čtvrtek 26. ledna 2012 ·

Upozorňujeme příjemce, aby dbaly zvýšené pozornosti při vyplňování oznámení o zakázce (jakož i dalších oznámení – př. oznámení o zadání zakázky) ke zveřejnění na www.vestnikverejnychzakazek.cz.


Upozorňujeme příjemce, aby dbaly zvýšené pozornosti při vyplňování oznámení o zakázce (jakož i dalších oznámení – př. oznámení o zadání zakázky) ke zveřejnění na www.vestnikverejnychzakazek.cz. Informace, které je nutné uveřejnit, stanoví směrnice S 2004/18 ES a její příloha VII A (tato směrnice je na základě vyhlášky 339/2010 přímo použitelným právním předpisem). Zadavatel musí uvést veškeré údaje, požadované touto směrnicí.

Nutnost zveřejnění určitých informací ukládá i zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách – to se týká například požadavků na kvalifikační předpoklady, kdy tyto je nutno vymezit již v oznámení o zakázce. Týká se to především požadavků na základní kvalifikační předpoklady, pro které sice ve formuláři není příslušná kolonka, avšak přesto je tyto údaje nutno uvést – např. do kolonky pro profesní kvalifikační předpoklady, či do kolonky pro ostatní informace o zakázce. Neuvedení požadavků na kvalifikační předpoklady již v oznámení o zakázce je vážnou procesní chybou, která může mít vliv na transparentnost zadávacího postupu (viz např. i rozhodnutí ÚOHS S216,224/2010/VZ-12032/2010/510/Hod).

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
26. ledna 2012 v 16:25  

"Upozorňujeme příjemce, aby dbaly...", a to na oficiálním webu ministerstva školství... To je ten nejlepší důkaz pro žáky, že kvalitní vzdělání je dneska k ničemu, hlavní jsou konexe a peníze, ach jo.

Pytlyk Blaha řekl(a)...
26. ledna 2012 v 17:07  

aby dbaly

Není to úplně moje parketa, ale přece:
ta příjemce, jako ta nůše.
"Upozorňujeme nůše, aby dbaly..."
Co je na tom divného?
Rozhodně horší jsou ty vyvěšované docy.

Anonymní řekl(a)...
26. ledna 2012 v 21:53  

Bez komentáře... zvláštní je ale jiná věc. Informace je uvedena pod položkou OP Výzkum a vývoj pro inovace. Pod položkou OP Vzdělávání pro konkurencechopnost (kam patří šablony) tato informace chybí. Tato informace se tedy buďto týká jen projektů VVI a ne VK, nebo tam zase levá ruka neví, co dělá pravá. Jak to tedy je?

Pytlik Blaha řekl(a)...
26. ledna 2012 v 22:42  

aby dbaly zvýšené pozornosti

Například v silničním provozu se dbá zvýšené pozornosti při snížené viditelnosti. Tady se tak má činit při snížené nejspíš ... rozpoznávací schopnosti? Ale teď koho. Když je vyzýván příjemce, tak asi výdejce.
Příjemce je vyzván, aby uvedl údaj, na který není ve formuláři vytvořena kolonka, někam jinam, jinak je to vážná procesní chyba(!), která dokonce může mít (bože nás chraň) vliv na transparentnost zadávacího postupu. Aha.
Připouštím, že mohu být prostší, ale nebylo by lepší, než to sáhodlouze popisovat v nějakých dodatcích, vytvořit v tom formuláři patřičnou kolonku, prostěěě?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.