Marcel Chládek: Peníze pro školství? Ne, děkujeme

pondělí 2. ledna 2012 ·

České republice hrozí, že přijde o desítky miliard korun do oblasti školství z fondů Evropské unie. V době utahování opasků je to nevyslovitelná ztráta. Viníkem je současný ministr školství Dobeš. Za jeho fungování se mu podařilo zcela rozviklat sekci řízení operačních programů. Během roku a půl se zde vystřídalo celkem pět ředitelů.

Žijeme v absurdním státě. Máme možnost získat peníze na rozvoj školství, vědy i výzkumu, ale my (ministerstvo školství) uděláme vše pro to, abychom je nedostali. Bohužel to není žádná černá můra, která mě budí ze spánku, ale čistá realita.

Několikrát jsem upozorňoval ministra školství Josefa Dobeše i premiéra Petra Nečase, že na ministerstvu školství dochází ke špatnému čerpání peněz z EU, že je špatně nastavený celý mechanismus a že je potřeba tuto situaci okamžitě napravit. Jediné, k čemu došlo, bylo několikeré vystřídání ředitelů zodpovědných za čerpání peněz. Místo neustálých výměn ředitelských křesel stačilo k jedné změně – a to ke změně ministra.

Bylo by ovšem laciné za celou věc kritizovat pouze Dobeše. Svůj nezanedbatelný podíl na tom má také TOP 09 i premiér Nečas, který dlouhodobě pouze přihlíží, jak Dobeš postupně likviduje české školství.

Převzato z ParlamentníListy.cz

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
2. ledna 2012 v 19:01  

Pan Chládek v České škole? Ne, děkujeme.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.