Kuchařka podle jógy

pátek 27. ledna 2012 ·

Harmonie pro zdraví i požitek

Jste klidný typ, který se potřebuje rozhýbat, anebo spíše energetický typ, který hledá uvolnění a zklidnění? Pro oba typy v této knize naleznete úžasně lehké a zdravé recepty, provoněné kořením a lákající exotickými názvy, připravené z běžně dostupných, i když občas netradičních surovin. Českému čtenáři usnadňuje orientaci v těchto přísadách vysvětlující slovník a přehled obchodů, kde se dají sehnat.


Vhodně zvolenou stravu doplní a podpoří cvičení jógy, které vám kniha nabízí navíc, opět na míru vašemu typu. A pokud chcete meditovat, pak také pro tyto chvíle vám autorka přichystala několik lahodných pokrmů!

Bettina Matthaei je velice kreativní autorka kuchařek, novinářka, grafička a filmařka. Díky její vášni pro kořeněná jídla vznikl nespočet knih, přednášek a workshopů na toto téma. Inspiraci hledá na svých četných cestách v oblastech, odkud pochází nejvíce koření – v Indii, Indonésii, Brazílii, Karibiku, Arábii.

Anna Trökes se již od roku 1974 věnuje józe a od roku 1983 ji také vyučuje. Podporuje myšlenku, že úspěchům při cvičení jógy napomáhá i vhodná a kvalitní strava.

Ukázky stran:




Více informací o knize naleznete a knihu se slevou 15 % zakoupíte na http://knihy.cpress.cz/kucharka-podle-jogy.html.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
27. ledna 2012 v 11:12  

Varování!

Nepleťte si cvičení těla a jógu! Cvičit mužete cokoli. Jóga je esoterický systém, který se snaží suplovat Boha. Přitom evokuje působení živlů do psychiky a zastavuje skutečný vývoj osobnosti.
Nepoznáte to ani po letech, poznají to ale ti, co se esoterice nevěnují a zároveň pochopí, že vám to nemají jak říct. Po změně vědomí totiž člověk většinou neslyší, nechce slyšet. Jóga postupně desintegruje osobnost, na tváři těch lidí je jen umělý úsměv a pod ním otupělý cit a zamlžené svědomí. Dávní proroci tohle všechno předpověděli, viz. SZ - Izajiáš, Jeremiáš.

Je zvláštní, jak snadno jsme Boha vyřadili ze života (myslíme si, že je to pohádka) a jak snadno volíme umělé náhražky jako je jóga, tai-chi, a jiné.. a přitom se divíme, proč se svět řítí do pekel.
Že odkazuji an Bibli by vás nemělo překvapit. Dne už jsou tisíce věděckých prací, které se na Bibli odkazují.

Jóga je magie a naivní je každý, kdo si myslí že se jen protahuje. Každá magie se podepisuje na rozbíjení vztahů a zdraví člověka, a to nejdříve na nejslabším článku rodiny.

Marie

Anonymní řekl(a)...
27. ledna 2012 v 11:24  

No nevím. Od té doby co můj muž začal chodit cvičit jógu, zlepšila se mu záda a řekla bych, že to zlepšilo vztahy v rodině (není tolik vzteklý...).
S Vašimi názory to moc nekoresponduje. Jestli to nebude tím, že - jak jej podezírám - cvičení trochu fláká.
A tak se obávám, že zmíněná kuchařská kniha nebude mít s ezoterikou a magií duchovna asi mnoho společného.

Zen řekl(a)...
27. ledna 2012 v 21:19  

Njn, hlavne se ridit podle citatu "Nenechas carodejnice ziti" ...

Pytlik Blaha řekl(a)...
28. ledna 2012 v 23:04  

Jóga je esoterický systém, který se snaží suplovat Boha.

Mám takové tušení, že józe je bůh lehce ukraden.

Varování!

Vzhledem ke křesťanským kořenům naší společnosti je na čase začít se připravovat na vaření s
Kuchařkou podle pátku.

Anonymní řekl(a)...
29. ledna 2012 v 9:58  

Taky Kuchařka pro postní dobu by nebyla od věci.

Anonymní řekl(a)...
29. ledna 2012 v 19:17  

Víte, proč jogínům chátrá tělo a musí se proto všelijak kroutit? Neznají vepřo, knedlo, zelo. Kdyby se alespoň jednou za život pořádně nažrali, tak přestanou blbnout.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.