Karel Hvížďala: Josef Dobeš je nejlepší hrobař českého školství

pondělí 23. ledna 2012 ·

I kdyby jeho úmysly byly počestné, není osobnostně uzpůsobený k výkonu jakékoliv vyšší funkce ve státní správě, protože neumí komunikovat ani s podřízenými, ani s veřejností, i když je snad skoro všem jasné, že naše školství se reformovat musí. Neschopnost komunikace potvrdil Josef Dobeš naposled v televizi 20. ledna 2012 v Show Jana Krause, kde řekl: "Když se naseru, tak se zatnu a nehnou se mnou."


Z článku Karla Hvížďaly v Rozhlas.cz vybíráme:

Na postu vedení evropských fondů se za jeho vedení již vystřídalo pět manažerů a koncem minulého týdne ho opustil po protestu studentů Karlovy univerzity i šéf odboru vysokých škol, vysoce erudovaný právník Jiří Nantl, který měl vypracovat paragrafové znění nových zákonů. Na funkci náměstka pro vysoké školy se jen za poslední půl rok vystřídali tři lidé. Podle Petra Gazdíka z TOP 09 vyhodil ministr Dobeš i 90 milionů určených na reformu vysokých škol, aniž využil obrovského aparátu ministerstva a vše měl na starosti tým jednoho kvestora. Tím vzbuzuje u občanů čím dál tím větší podezření, že plní spíš úkoly Víta Bárty, který vstoupil do politiky, aby pro svou firmu ABL a své zájmy dokázal odčerpat co nejvíc peněz, jak se zjistilo loni zjara, kdy byly zveřejněny strategické dokumenty Věcí veřejných z října 2008.



8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
23. ledna 2012 v 22:42  

"a to přesto, že pracoval původně jako vězeňský psycholog"

Ne "přesto", ale právě proto. On si pravděpodobně nevšiml, že za těmi vysokými zdmi panují jiná pravidla než mimo ně. A nebo ne?

Anonymní řekl(a)...
24. ledna 2012 v 0:04  

Prectete si take skandalni oficialni vyjadreni hloupeho dobese (myslela jsem si, ze si to novinari vymysleli, ale je to opravdu jeho vyjadreni na webu MSMT):

http://www.msmt.cz/pro-novinare/ministr-dobes-bude-zadat-rektora-uk-o-vysvetleni

Pytlik Blaha řekl(a)...
24. ledna 2012 v 0:48  

Masová hysterie, ... mě znepokojuje,“ říká prof. Rudolf Haňka

A právem. Masová hysterie je fenoménem dneška.
Tuhle jsem koupil půl kila hovězího s tak rozvinutou konverzní poruchou, že se třáslo a zmítalo ještě na pánvi. Asi bylo z nějaké krávy s bájně prolhanou hysterou.

Anonymní řekl(a)...
24. ledna 2012 v 11:45  

Těch přešlapů ministra je tolik, že o tom lze bez problémů sepsat knihu. Na pana ministra nedá dopustit pan ministerský předseda, který přejal plnou odpovědnost za ministerstvo školství. Tím se ochuzuje o voliče.

Anonymní řekl(a)...
24. ledna 2012 v 11:50  

Myslím, že daleko větší "borci" a škůdci českého školství byli například panové Zeman a Liška.

Anonymní řekl(a)...
24. ledna 2012 v 12:49  

O tom myslím nikdo nepochybuje, ale Josef je trumfnul nejméně o 2 třídy. Potvrdil to přece i prezident svým výrokem "nejlepší ministr školství ". Dodnes si myslím, že to byla skrytá ironie.

Zen řekl(a)...
24. ledna 2012 v 22:23  

Pro Anonymní z 24. ledna 2012 12:49

Dovolim si silne pochybovat. Zeleni skudci byli daleko horsi, ale SZ byla "hajena", zatimco na VV je lovecka sezona. Par prikladu za vsechny - Dobez muze za zhorseni vysledku v PISA (pruzkum z roku 2009), za zastaveni cerpani fondu EU (konkretni vytky k projektum z let 2007-9), chce zkratit prestavky (umoznit zkraceni), ...

Aby nedoslo k omylu: Tim ho nehajim, myslim si, ze by bylo dobre, kdyby z MSMT odesel, ale, prosim pekne, vycitejme mu to, za co opravdu muze, ano?

Anonymní řekl(a)...
25. ledna 2012 v 10:50  

24. ledna 2012 22:23

Tím, že se stal ministrem, tak přejal plnou politickou odpovědnost. Měl udělat hloubkový audit a vše veřejně prezentovat. Ale to by odsoudil vládu Topolánka a to se mu zřejmě v té době nechtělo. Tím se tento problém stal problémem Dobeše a tím pádem nemá cenu toto komentovat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.